Hester Carl, GBR, En Vogue, 135
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
24/07/2021
Hester Carl, GBR, En Vogue, 135 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 24/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Carl Hester: “Dat was cool!”

Dressuur

Carl Hester reed een sterke Grand Prix Special in Tokio met En Vogue, die met 2577,5 punten (de scores van alle juryleden worden bij elkaar opgeteld) beloond werd. Carl stelde hem heel vriendelijk voor, wat een heel fijn beeld gaf. De hoogtepunten volgden elkaar op, zoals de elegante drafverruimingen, van de grond getoonde passages, kleine piaffes, gezette pirouettes en ruim gesprongen series. Onze verslaggever ter plaats, Robert Hüsken, sprak hem na de proef.

Advertisement

Teamplayer

“Charlotte zei dat ik er voor moest gaan en dat heb ik gedaan. Deze proef was ook wel de proef waar ik me vooral op gefocused had. Ik ben een echte teamplayer, dus de landenwedstrijd vind ik belangrijker dan individueel. Ik ben heel blij met hoe het ging. Het was echt cool”, vertelt Carl enthousiast.

Explosief

“En Voque kan heel gespannen zijn. Ik moet precies op het randje rijden. Als ik er teveel druk op zet, dan kan hij explosief worden, maar doe ik te weinig dan ontstaan er fouten. Ik had hem nu perfect in balans. Het is echt een fantastisch paard en hij geeft je een geweldig gevoel, als één van de beste paarden ter wereld. We wisten altijd al dat het een goed paard is, maar hij heeft nog nooit echt grote wedstrijden gedaan. Dat moet hij allemaal nog leren. Hij kwam hier als een klein jongetje en ging vanavond de ring in als een man. Hij kan alles heel goed en als hij je vertrouwt doet hij ook alles voor je. Echt geweldig.”

Eerste keer Kür

Over de Kür van morgen vertelt hij: “Ik moet nog maar zien hoe dat gaat. Hij heeft nog nooit een Kür gelopen. Als hij maar niet ontploft.”

Bron: De Hoefslag