Gal Edward, NED, Glock's Total US, 151, 
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
27/07/2021
Gal Edward, NED, Glock's Total US, 151, Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 27/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Edward Gal: “Nog tijd nodig om het perfect te maken. Voor nu heel blij”

Algemeen

Edward Gal noteerde vandaag in de Grand Prix Special, die gold als landenwedstrijd 79,894% met GLOCK’s Total US. Na afloop van de proef sprak onze verslaggever ter plaatse, Robert Hüsken, hem. Nederland won geen medaille, maar eindigde op de vijfde plaats.

Advertisement

Voelde zó goed

“Ik ben heel blij met hoe het verlopen is”, steekt Edward van wal. “Natuurlijk zaten er nog wat dingetjes in, maar ik had ook veel stukken waarin hij zó goed aanvoelde. Hij wordt steeds sterker, maar het heeft gewoon tijd nodig om het perfect te maken. Voor hem is het in ieder geval een hele goede ervaring om hier te rijden.”

Tweede Special

“Zijn eerste Special liep hij op het NK. Dit was pas de tweede keer. Dat is toch bijzonder om dat op de Olympische Spelen te doen. Hij kan alles voor een 8,5 of meer, maar het ontbreekt nu nog aan kracht en afstemming. Door ervaring op te gaan doen zal de afstemming ook beter worden. Nu galoppeerde hij bijvoorbeeld verkeerd aan. In de Grand Prix moet je naar links aan galopperen en hier naar rechts. Dat is toch weer anders.”

Zonder publiek

“Voor Total was het wel fijn dat het zonder publiek was. Voor de rust en het vertrouwen. Dat was voor mij mooi mee genomen. Ik wilde vandaag zo goed mogelijk rijden en dat is gelukt. Ik denk dat ik heel ver kan komen met hem, maar zoals gezegd heeft dat nog tijd nodig.”

Lees hier het uitgebreide liveblog over de Grand Prix Special terug.

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be