Afbeelding

Laura Telleman’s Excel overleden: “Woorden schieten tekort”

Dressuur

Het juniorenpaard van Laura Telleman, Excel (v. Florencio), is niet meer. Dat maakt Telleman bekend op sociale media. Na twee jaar lang te hebben geprobeerd om een blessure te genezen, is gister het besluit genomen om de ruin op 12-jarige leeftijd in te laten slapen.

Advertisement

Happy athlete

Aan De Hoefslag blikt Telleman terug op de mooiste momenten die ze samen met Excel heeft beleefd: “Op alle protocollen stond wel iets over hoe vrolijk paard het was, echt een ‘happy athlete’. Ons mooiste wedstrijdmoment was drie jaar geleden, waar ik als jongste deelnemer samen met Excel een vijfde plek wist te behalen op de Nederlandse Kampioenschappen in het Z1”.

Moeilijke beslissing

“Jij hebt zo hard gevochten, helaas hebben we deze battle niet mogen winnen. Gister hadden we een afspraak om te kijken of het verbeterd zou zijn. We waren dan ook totaal niet voorbereid op dit nieuws”, schrijft ze. “Het was niet beter, het was weer verslechterd. Je had er nu zelfs pijn aan. Hoe moeilijk de beslissing ook was, we weten dat dit beter was voor jou”.

Koesteren

“Jij hebt nu geen pijn meer. 5 jaar lang hebben we van jou en je vrolijkheid mogen genieten. We hadden nog zo veel mooie plannen, maar nu koesteren we alles wat we samen hebben gedaan. Rust in vrede, mooiste ster daarboven. Dag lieve Excel”.

Bron: Laura Telleman/ Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Laura Telleman