Afbeelding

Nordian lichttherapie pads voor paarden

Verzorging

Hoe werkt lichttherapie en waarom? Er zijn veel indrukwekkende onderzoeken die aantonen dat LED’s bij bepaalde golflengten de circulatie verhogen door de vorming van nieuwe haarvaten te bevorderen. Nieuwe haarvaten versnellen het genezingsproces door meer zuurstof en meer voedingsstoffen te vervoeren die nodig zijn voor genezing. Ook worden meer afvalstoffen afgevoerd. Het Duitse bedrijf Runedal heeft verschillende lichttherapie pads ontwikkeld, die te gebruiken zijn op verschillende delen van het paardenlichaam; Nordian lichttherapie pads.

Advertisement

Zelf herstellend vermogen

LED-lichttherapie is een manier om het lichaam te helpen zichzelf te genezen. Nordian gebruikt specifieke golflengten van licht die worden geabsorbeerd door een fotoacceptor in de mitochondriën van de cel. De energie (fotonen) van de lichten verhoogt de energie in de cel en versnelt het genezingsproces. 


Vier maten

de Nordian lichttherapie pads zijn momenteel verkrijgbaar in vier maten. De pads kunnen flexibel en veilig aan het paard (of hond) worden bevestigd met behulp van de meegeleverde elastische banden met klittenband. De eigenaar hoeft de pads dus niet vast te houden tijdens de behandeltijd. De batterij (ook meegeleverd) wordt pas toegevoegd nadat de pad met klittenband aan het dier is bevestigd en met een kabel is verbonden. Een interne timer schakelt de pad uit na de geselecteerde behandeltijd. De behandeltijd voor paarden is in de meeste gevallen tussen de 10-20 minuten en voor honden ongeveer 5-10 minuten. 30 minuten is het absolute maximum van een behandelingsduur. Lichttherapie kan geen negatief effect hebben op het dier, maar het effect kan worden verminderd als het te lang wordt gebruikt. Lichttherapie kan maximaal 2-3 keer per dag worden toegepast bij acute blessures/ongemakken. De tijd tussen de behandelingen moet ongeveer 6 uur zijn.


Onderdeel training

De Nordian lichttherapie pads kunnen niet alleen worden gebruikt bij acute blessures/ongemakken, maar kunnen een integraal onderdeel worden van het dagelijkse trainingsprogramma om de dierlijke partner in topvorm te houden. Absoluut een aanwinst voor de paardenhouder dus!


Welke ongemakken of blessures?

Bij welke ongemakken of blessures zijn de Nordian lichttherapie pads te gebruiken? We hebben het op een rijtje gezet.

Algemeen: Artritispijn, bursitis, blauwe plekken, brandwonden, oedeem, diepe spierproblemen, hematoom, ontsteking, strakke of pijnlijke spieren en infectie. 

Hoefproblemen: abcessen, sporen van botten, ontstekingen, hoefbevangenheid en hoefbevangenheid. 

Been en lichaam: enkelproblemen, botsplinters, kraakbeenafbraak door artrose of overbelasting, aandoeningen van het perifere zenuwstelsel, spierherstel na inspanning, enkelproblemen, ontstekingen, ligamentpijn, peesproblemen, rugpijn, spierblessures zoals verrekkingen en tranen, knie problemen, bindweefselletsels (ligamentverstuikingen en verrekkingen en pezen), zwelling, schouderpijn, heuppijn, keelpijn, speekselklierproblemen, wonden, snijwonden, schaafwonden en ter stimulering van triggerpoints en acupunctuurpunten.

Kijk voor meer informatie op: www.runedal.de.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding