Emma Heijligers - Sambucca
CH Deurne 2022
© DigiShots
Emma Heijligers - Sambucca CH Deurne 2022 © DigiShots DigiShots

NK Springen | Emma Heijligers pakt zege bij de Children: “Wel gehoopt niet verwacht”

Springen

Emma Heijligers en haar Sambucca (v. Sandro Boy) wisten slechts één springfout te maken over vier parcoursen. Dit resultaat leverde ze de gouden medaille op bij de children op het NK Springen.

Advertisement

Iedere dag in de prijzen

De dertienjarige Emma nam in de eerste omloop op donderdag al de leiding. Ze vertelt “Het was echt super leuk om mee te maken. Ik had het stiekem wel een beetje gehoopt, maar dat het ook zou lukken had ik nooit verwacht. Dat we de eerste manche al meteen wonnen gaf een goed gevoel. De dagen erna zaten we ook iedere dag in de prijzen. Voor de laatste manche had ik wel wat zenuwen, maar als ik eenmaal in de ring ben probleem ik rustig te blijven en meestal lukt dan alles.” 

Gouden paard

Het was voor de achttienjarige ruin niet de eerste keer dat hij op het NK bij de jeugd liep. In 2018 won hij individueel brons bij de young riders. “Mijn paard heeft heel veel ervaring maar dit was mijn eerste 1,30m. Ik rij hem nu net een jaar en het is een gouden paard. Hij is zo lief en echt het beste paard van de wereld. Sambucca laat zich simpel rijden en hij wilt altijd winnen. De prijsuitreiking was ook super leuk en zeker als je wint is dat super gaaf.”

Nations cup

“Ik wil heel graag Zuidwolde met hem rijden en nog veel meer andere mooie outdoor concoursen. Ook zou ik heel graag in het children team komen en de nations cup rijden. Het belangrijkste is om verder te groeien in de sport en ik hoop dat voor altijd te kunnen blijven doen”, vertelt Emma die naast haar school drie paarden rijdt. “Dat is goed te combineren en je moet doen wat je leuk vindt!” 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots