Thessa Gilbers met Atilinda M tijdens CDI de Peelbergen
Thessa Gilbers met Atilinda M tijdens CDI de Peelbergen Digishots

Thessa Gilbers nieuwe amazone van Lichte Tour-merrie Atilinda M: “Dankbaar voor deze kans”

Dressuur

Thessa Gilbers is de nieuwe amazone van de Lichte Tour-merrie Atilinda M (v. Negro). De merrie werd voorheen uitgebracht door Peter de Boer in de Lichte Tour en later door Lara van Nek bij de Children. Naast haar sportcarrière is de merrie ook actief geweest in de fokkerij en is ze bekend als moeder van de KWPN-hengst Jameson RS2. 

Advertisement

Amazone bij Stal 104

Thessa en Atilinda M zijn pas sinds twee weken een combinatie. “Ik werk sinds een tijdje voor Stal 104 in Wijdewormer”, vertelt ze. “Willeke Bos en haar dochter en voormalige amazone Lara van Nek vroegen of ik de merrie wilde uitbrengen op wedstrijd. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Het was even wennen maar ze gaf gelijk al een heel fijn gevoel onder het zadel. Willeke zei je kan best gaan starten, zij kan het wel en zo geschiedde.”

Internationaal debuut

De combinatie debuteerde vrijdag internationaal de young riders tijdens CDI de Peelbergen. Ze werden vijfde in de teamtest met 66,18%. Vandaag klommen ze een plaatsje omhoog met 66,37%. “Ik heb best wel fijn kunnen rijden. Zoals ze thuis is, zo is ze ook op wedstrijd. We hadden vrijdag nog wel wat foutjes en in de serie sprong ze één wissel na. Er zaten nog wat kleine communicatiefoutjes in maar ik was heel tevreden. Het drafgedeelte is heel erg mooi en de pirouettes kan ze ook heel goed. Vandaag sprong ze net voor de pirouette een wissel dus dat kostte wat punten.”

Eerste keer kür

“Ik heb nog geen plannen gemakt. Ik wil veel leuke wedstrijden mee pakken en van haar genieten. We zullen rustig bekijken waar we dit seizoen zullen eindigen. Ze is een heel lief paard zowel thuis als op wedstrijd. Het is ook een gezellige en goed georganiseerde wedstrijd hier in Kronenberg. We hebben thuis drie keer gelest bij Yessin Rahmouni en het gaat elke keer beter. We wennen steeds meer aan elkaar en ik leer haar steeds beter rijden. Morgen mogen we de finale rijden en dan rijden we onze eerste kür op muziek. Het is al even geleden dat ik die gereden heb, de laatste keer was twee jaar geleden met Gominka. Ik heb de kür nog niet kunnen oefenen met Atilinda dus ik ga hem nog even goed bekijken. Ik heb er heel veel zin in”, vertelt ze enthousiast.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots