Marieke van der Putten - Torveslettens Titanium RS2
CDI de Peelbergen 2022
© Digishots
Marieke van der Putten - Torveslettens Titanium RS2 CDI de Peelbergen 2022 © Digishots digishots

Marieke van der Putten over laatste B-kaderscore: “Op naar de observatiewedstrijden”

Dressuur

Marieke van der Putten wist op de internationale wedstrijd in Kronenberg haar derde B-kaderscore bijeen te rijden. Donderdag werd ze met haar Torveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) tweede met 72,17% achter Emmelie Scholtens met Indian Rock (v. Apache) met 74,37%. Marieke besloot vrijdag de Special te rijden die ze winnend wist af te sluiten met 73,57%.

Advertisement

Voor herhaling vatbaar

De combinatie heeft nu alle benodigde scores bijeen gereden voor een plaats in het B-kader. “Het is een super mooi concours en ze hebben het fantastisch voor elkaar. De banen liggen er heel mooi bij en er is genoeg plek om te kunnen trainen. Het is ook lekker dichtbij en zeker voor herhaling vatbaar. Door de wind was het voor de paarden soms best wel een lastig om de aandacht erbij te houden. Daar had Tito in de Grand Prix ook wel een beetje last van.”

Focus

“Voor mijn gevoel heb ik niet super fijn gereden in de Grand Prix. Er slopen wat foutjes in omdat hij nog wat afgeleid was. Toen ik het terug keek zag ik ook wel hele mooie stukken die deze score wel verklaard. Dat we onze derde B-kaderscore reden is natuurlijk super leuk”, vertelt Marieke. “Vrijdag in de Special begon hij vrij scherp, maar dat kon ik al vrij snel af laten vloeien. Ik heb heel fijn kunnen rijden en hij was net wat meer op mij gefocust dan in de Grand Prix. Daardoor kon ik de proef mooier afwerken en kwam ik met een meer tevreden gevoel de ring uit.”

Observatiewedstrijden

Ze vervolgt “Tito is een paard die best wel wakker is en daar moest ik soms wel wat meer de controle over weten te krijgen. We hebben nog niet super veel wedstrijden gereden en nu juist een aantal achter elkaar. Dat is wel goed geweest om elkaar te leren kennen op concours. Wat vindt hij moeilijk in de ring en wat gaat hem juist makkelijker af. De volgende wedstrijd is het NK dressuur en daarna gaan we naar Exloo. Twee weken geleden zijn we op trainingskamp geweest en mochten we een training volgen bij Kyra Kyrklund. Het is heel leuk dat we daarbij ook betrokken worden. De focus ligt nu op de observatiewedstrijden rijden met Exloo en Rotterdam of Aken. Dat zijn toch leuke wedstrijden om te rijden waar hij veel kan leren.”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots