Willem Greve - Grandorado TN
CH Deurne 2022
© DigiShots
Willem Greve - Grandorado TN CH Deurne 2022 © DigiShots DigiShots

NK Springen | Willem Greve wint zijn eerste Nederlandse titel

Springen

Wat was het een spannend kampioenschap om de Nederlandse titel bij het springen. De finaledag kende twee omlopen en het was zenuwslopend. Jack Ansems begon als favoriet vandaag maar door twee springfouten werd het een vijfde plaats. Willem Greve won met de KWPN-hengst Highway TN (v. Eldorado van de Zeshoek) de Nederlandse titel en de dagprijs met slechts 1,27 strafpunten.

Advertisement

Crack van een paard

Willem nam met zijn twee hengsten Highway TN en Grandorado TN deel aan het NK. Met Grandorado TN maakte hij vrijdag twee tijdfouten waardoor de kans op de titel weg was. “Daar was ik echt ziek van”, zei hij. Het is de eerste keer dat de ruiter uit Markelo de Nederlandse titel wint.  “Eindelijk lukt het. Ik heb er als zo vaak dicht bij gezeten. Hoe Highway TN hier vandaag sprong was fantastisch. Dan valt er wel een druk van mijn schouders. Ik wilde dit gewoon graag een keer winnen. Highway TN is een crack van een paard waar ik veel tijd in heb geïnvesteerd heb. Alles valt hier op de plek.”


Bart Bles - El Rocco CH Deurne 2022 © DigiShots - DigiShots 

Zilver

Het zilver was voor Bart Bles met de Zirocco Blue VDL-zoon El Rocco. Het was het eerste Nederlandse kampioenschap bij de senioren voor de ruiter. “Voor mij echt fantastisch deze zilveren medaille, en eigenlijk nog niet eens met mijn beste paard. Ik wilde graag meedoen aan dit NK en dit is voor El Rocco een super prestatie.” 


Sanne Thijssen - Hi There CH Deurne 2022 © DigiShots - DigiShots

Brons voor Thijssen

Sanne Thijssen wist met haar tweede paard de bronzen medaille op te eisen. Na vier rondes stonden er 8,03 strafpunten op het scorebord. Hi There (v. Nabab de Reve) is gefokt door Sanne’s vader Leon Thijssen. “Ik had dit echt niet verwacht. Hi There is een super fijn paard, maar ik weet niet of het direct een kampioenschapspaard is. Het zijn wel vier rondes. Een slechte ronde en je bent weg. Dit paard is op zijn eigen manier ook een heel goed paard.”

Klik hier voor de eindstand  

Klik hier voor uitslag van het derde onderdeel van het NK

Bron: KNHS

Foto’s: Digishots

Bart Bles - El Rocco
CH Deurne 2022
© DigiShots
Sanne Thijssen - Hi There
CH Deurne 2022
© DigiShots