Jack Ansems - Fliere Fluiter
CH Deurne 2022
© DigiShots
Jack Ansems - Fliere Fluiter CH Deurne 2022 © DigiShots DigiShots

NK springen | Jack Ansems aan de leiding na twee rondes

Springen

Het NK springen voor senioren is donderdag voortvarend van start gegaan. Na twee onderdelen gaat Jack Ansems aan de leiding met zijn twaalfjarige schimmelmerrie Fliere Fluiter (v. Zirocco Blue VDL). Twee dagen achtereen wist de combinatie de tweede plaats op te eisen. Vandaag is het een rustdag en morgen vindt de finale verdeeld over twee manches.

Advertisement

Van nature snel

Jack Ansems vertelde na zijn tweede plaats “Dit is heel goed. Ze springt de laatste tijd al goed, maar met onze sport is het ieder weekend weer anders. Ik ben er nu in ieder geval heel blij mee. Ik had eigenlijk niet gereden voor de tweede plek want wilde vooral nul rijden. Maar Fliere Fluiter is van nature zo snel dat ze we opnieuw tweede werden. Vandaag is een rustdag, ik ga haar dan een beetje stappen en misschien doen we wat licht werk. En verder vooral de energie bewaren voor de zondag, al lijkt ze die nog genoeg te hebben”.

Topvorm

Jack en zijn schimmel lijken de topvorm goed vast te kunnen houden. Tijdens de Dutch Masters wisten zij zesde te worden in de Rolex Grand Prix en in de tweesterren Grand Prix van Bonheiden begin deze maand waren zij de beste van het deelnemersveld. In de tussenstand staat Marc Houtzager met Holy Moly (v. Verdi TN) op de tweede plaats, gevolgd door Leopold van Asten met VDL Groep Elegant Hero Z (v. Echo van het Spieveld). 

Wil je niets missen van het spannende kampioenschap? Volg dan de gratis livestream op CHdeurne.nl

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de tussenstand

Bron: KNHS / De Hoefslag

Foto: Digishots