Bram Chardon
FEI World Cup Final Leipzig 2022
© Digishots
Bram Chardon FEI World Cup Final Leipzig 2022 © Digishots digishots

Bram Chardon pakt de wereldtitel vierspannen na weergaloze rit

Sport

Wow, wat was het spannend vandaag tijdens de wereldbekerfinale voor vierspannen in Leipzig. Bram Chardon ging met 3,7 seconden voorsprong zijn eerste ronde in met zijn vierspan Lippizaners. In de tweede ronde viel er een bal waardoor zijn voorsprong verdwenen was en grote rivaal Boyd Exell op één stond. Na een sensationele drive-off wist Bram zijn tweede wereldtitel naar zich toe te trekken.

Advertisement


Bram Chardon FEI World Cup Final Leipzig 2022 © Digishots 

Pechfout

Bram, Boyd en Glenn Geerts plaatsen zich voor de drive-off. Boyd had een voorsprong opgebouwd van 0,13 seconden ten opzichte van Bram. Glenn trapte het spits af en maakte hierbij de nodige fouten wat hem de bronzen medaille opleverde. Bram reed als tweede de piste binnen, maar hij kreeg te maken met een pechfout doordat één van zijn paarden een balletje van hindernis 8 aftikte terwijl hij al in hindernis 9 reed. Door de fout kwamen er vier strafpunten op het scorebord te staan. Boyd overkwam hetzelfde op een andere hindernis en hij kreeg daarbij ook vier strafseconden. De medailles waren hiermee verdeeld.

Fitte paarden

Bram reageert na afloop: “Het ging vandaag niet volgens plan. Ik reed een snelle tijd in de drive-off omdat mijn paarden er tot het eind hard voor wilden werken. Ik was alleen bang dat mijn balletje Boyd teveel ruimte zou geven en had eerlijk gezegd niet meer verwacht dat ik zou winnen. Maar Boyd maakte een fout na de oxer en haalde bovendien mijn tijd niet. De fitheid van mijn paarden heeft me de overwinning gebracht.” 

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Bron: KNHS/De Hoefslag

Foto’s: Digishots

Bram Chardon
FEI World Cup Final Leipzig 2022
© Digishots