Mel Thijssen - Cartolana 2
CH Deurne 2022
© DigiShots
Mel Thijssen - Cartolana 2 CH Deurne 2022 © DigiShots DigiShots

NK Springen | Milan Morssinkhof en Mel Thijssen winnen Nederlandse titel

Springen

Op de slotdag van het NK Springen in Deurne werden ook de finales van de jeugdrubrieken verreden. Bij de junioren was het Milan Morssinkhof die het goud omgehangen kreeg na slechts 1,12 strafpunten over alle parcoursen. Mel Thijssen won de titel bij de young riders met haar Cartolana 2 (v. Cartogran).

Advertisement

Niet verwacht

De titel kwam voor de zestienjarige Milan best wel onverwacht. “Ik doelde van te voren op een plaats rond de top tien”, vertelt hij tegen de KNHS.  “Ik heb nog niet heel veel 1.40m-parcoursen gereden met Checkpoint Chacco (v. Chacco Blue). Hier ben ik super blij. We zien vanzelf of we een EK gaan rijden. Dat kan ik nu nog niet zeggen.” De ruiter won zowel de Nederlandse titel als de rubriek van vandaag. Het zilver werd omgehangen bij Jorinde Dolfijn (4,24 strafpunten) en het brons was voor Nick Nanning (4,36 strafpunten).


Milan Morssinkhof - Checkpoint Chacco © DigiShots       

Laatste jaar young riders

Mel Thijssen wist na winnen van haar juniorentitel in 2018 nu ook het goud te winnen bij de young riders met haar topmerrie Cartolana. “Alle goede resultaten die ik op het NK behaald heb was met deze merrie. Op de EK’s heb ik tot nu toe nog wat pech gehad. Ik ga dit jaar wel mijn best doen voor het EK. Het is mijn laatste jaar bij de young riders. Carolana heeft alle kwaliteit, veel vermogen en een super instelling. Ze vecht er altijd voor. Ik wilde haar vandaag in de laatste manche wat extra plek geven, maar ze sprong iets naar voren en toen maakte ze de fout”, vertelt Mel.

Zilver en brons

De dag titel bij de young riders werd gewonnen door Vincent Dings die in het eindklassement zilver pakte. Hij kwam op een eindtotaal van 8 strafpunten ten op zichtte van 4,42 strafpunten van Mel. Iris Michels brons pakte met Bugano de l’Abbaye wat een echte verrassing was. Het leverde voor bondscoach Vincent Voorn een hoop informatie op voor de komende landen- en observatiewedstrijden.

Klik hier voor de eindstand van de junioren.

Klik hier voor de volledige eindstand van de young riders.

Bron: NK

Foto’s: Digishots

Milan Morssinkhof - Checkpoint Chacco
© DigiShots