Willem Greve - Highway M TN
The Dutch Masters 2021
© DigiShots
Willem Greve - Highway M TN The Dutch Masters 2021 © DigiShots

Winst voor Willem Greve en Highway M TN in 1.45m-proef Oliva

Springen

Willem Greve stuurde de negenjarige Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek TN) naar een knappe eerste prijs in Oliva. De ruiter wist zijn concurrent Jerome Guery achter zich te laten.

Advertisement

Top drie

Willem en de goedgekeurde KWPN-hengst lieten zich van hun beste kant zien in het parcours. Ze hadden geen springfouten in zowel de eerste manche als de barrage en kwamen in een knappe tijd van 37.80 de baan rond. Jerome Guery deed met zijn merrie Margriet de Mariposa (v. Nabab de Reve) een poging om de eerste plaats te bemachtigen, maar was een seconde minder snel dan Willem. De derde plaats wordt in beslag genomen door de Ier Clem Mcmahon en zijn paard Pacato (v. Pacino). Zij kwamen binnen 29.30 seconden de baan door.

Overige Nederlanders in barrage

Ook Michael Greeve deed mee aan de kwalificatiewedstrijd. Hiervoor zadelde hij Eurohill’s Fyolieta (v. Carambole) op. De ruiter reed in het basisparcours foutloos, maar kreeg in de barrage met acht strafpunten te kampen. Hierdoor is hij met zijn zestiende niet geplaatst voor de volgende ronde. Patrick van der Schans en Graniet ES (v. Flamenco de Semilly) bezetten de negentiende plaats. Zij waren door een foutloze eerste ronde ook geplaatst voor de barrage, maar kregen helaas te veel strafpunten voor een kwalificatie.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots