Kevin Jochems - Emmerton
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Kevin Jochems - Emmerton World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

CHIO Aken | Kevin Jochems springt nét buiten het podium in 1.60m-proef

Springen

Vrijdagmiddag kwam springruiter Kevin Jochems aan start in de Nordrein-Westfahlen Prijs op het CHIO Aken. Dit was een parcours over 1.60m. Helaas kreeg Kevin in de eerste omloop een tijdsfout te pakken, waardoor hij niet door mocht naar de barrage. Hierdoor belandde hij op een knappe vierde plaats, maar wel net buiten het podium.

Advertisement

Net niet snel genoeg

Kevin had voor de gelegenheid het paard Emmerton (v. Silvio I) opgezadeld. De donkerbruine KWPN-ruin kwam eerder dit jaar uit onder de Ierse Darragh Kenny en de Duitse Rene Dittmer. Vanaf halverwege augustus komt hij aan start op internationale evenementen onder Kevin. Vandaag sprong hij het parcours in 90.35 seconden rond. Hierdoor kregen ze één tijdsfout toegekend en mochten ze niet door naar de barrage.

Foutloze barrages

Wie wel door waren naar de barrage, waren Nicolas Delmotte met zijn Olympiadepaard Urvoso du Roch (v. Nervoso), Scott Brash met zijn Olympiadepaard Hello Jefferson (v. Cooper vd Heffinck) en Jana Wargers met Limbridge (v. Limbus). Alle drie reden ze een foutloze barrage, waarbij Nicolas Delmotte het snelste de baan rond kwam. Hij was ongeveer 0,8 seconden sneller dan Scott Brash, die zich als tweede plaatste. Daarmee werd Jana Wargers nummer drie.

Overige Nederlanders

Een andere Nederlander die meereed in deze 1.60m-proef was Harrie Smolders. Hij stuurde Cas 2 (v. Indoctro) binnen de tijd de baan door, maar kreeg helaas twee springfouten. Daardoor belandde hij met 8 strafpunten op de 36ste plaats. Sanne Thijssen stond oorspronkelijk ook op de startlijst, maar trok haar paard Hi There (v. Nabab de Reve) voorafgaand aan de wedstrijd terug.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: DigiShots