Willem Greve - Garant
FEI World Breeding Jumping Championships for Young Horses 2016
© DigiShots
Willem Greve - Garant FEI World Breeding Jumping Championships for Young Horses 2016 © DigiShots

WK jonge springpaarden: Net geen eremateriaal voor Willem Greve en Mathijs van Asten

Fokkerij
Advertisement
Vandaag vinden de finales van het Wereldkampioenschap jonge springpaarden plaats in Lanaken. Het weer is perfect, de paarden zijn in vorm en het publiek is massaal naar de locatie van Zangersheide afgereisd. De dag startte om 9:00 uur met de vijfjarigen. Om 11:00 uur gingen de zesjarigen van start en om 15:30 begon de zevenjarigen rubriek.

Vijfjarigen

Van de 47 combinaties die zich selecteerden voor de finale van de vijfjarigen wisten er slecht 11 foutloos te blijven en zich te selecteren voor de barrage. Wiillem Greve was de enige Nederlander die dat lukte. Hij noteerde met Opium JW van de Moerhoeve TN (v. Kannan) een tijd van 81.31 seconden en liet alle balken in de lepels liggen. Dit was goed genoeg voor de vierde plaats. De Ieren domineerden in deze rubriek. Jason Foley won in het zadel van Rockwell RC (v. Kannan) en landgenoot Michael Pender stuurde Chacco Bay (v. Chaccato) naar het zilver. De Britse Emma Stoker verovert na een mooie ronde met Skylandria Z (v. Super Trooper de Ness) het brons. Met Orphea HQ (v. Emerald van’t Ruytershof) eindigde ze achter Greve, op de vijfde plaats.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen hield Harrie Smolders de Nederlandse eer hoog. 16 van de 39 combinaties selecteerden zich voor de barrage in de basisomloop, Smolders was de enige Nederlander die dat lukte. In het zadel van Nixon van ‘T Meulenhof (v. Denzel v.T Meulenhof) eindigde hij op de tiende plaats. Het goud ging naar de Duitse Katrin Eckermann met Chao Lee (v. Comme Il Faut). De uit Ierland afkomstige Michael Pender, die bij de vijfjarigen ook al zilver won, deed dat bij de zesjarigen nogmaals. Jeroen Appelen eindigde met Nero de Semilly N. (v. Diamant de Semilly) op de bronzen plaats.

Zevenjarigen

In de finale van de zevenjarige springpaarden scheelde het wederom erg weinig of er mocht een Nederlandse combinatie plaatsnemen op het podium. Mathijs van Asten stuurde Hotspot (v. Hors la Lou II) naar een hele knappe vierde plaats in het op 1.40m uitgeschreven parcours. De Ierse Seamus Hughes-Kennedy won het goud met Cuffesgrange (v. Z Wellie 72). De Braziliaanse Victor Mariano Luminatti stuurde Cipollini Second Life Z naar het zilver en Marco Kutscher (Duitsland) nam als laatste plaats op het podium. Hij startte kwam in het zadel van Policeman (v. Perigueux) van start.   Bron: Hoefslag Foto: Digishots