Ben Maher en Explosion W
Ben Maher en Explosion W Foto: LGCT / Stefano Grasso (alleen gratis te gebruiken in LGCT tour)

LGCT Madrid: Ben Maher in vorm

Springen
Advertisement
Ben Maher wint bij de Longines Global Champions Tour in Madrid alles wat er te winnen valt: het eerste teamspringen, de Teamwedstrijd, de kwalificatie voor de Grand Prix en uiteindelijk de Grand Prix.

Explosion W

De Brit liet met zijn pas negen jaar oude ruin Explosion W van Chacco Blue in deze Longines Global Champions Tour Grand Prix van Madrid geen enkele ruimte over voor zijn concurrenten. ’Ik heb het parcours gereden zoals het gereden moest worden. Explosion was altijd al een goed paard, maar dit jaar heeft hij grote stappen gemaakt. Hij heeft een fantastisch karakter en heeft plezier in zijn werk. Hij krijgt nu even rust.’  In Maher’s superrit, die op weg naar de laatste oxer met een galopsprong minder uitkwam, kwam de Olympische teamgoudwinnaar van 2012 0,37,73 seconden eerder dan Nicola Philippaerts op H&M Harley van den Bisschop en Eduardo Alvarez Azanar op Rokfellere de Pleville Bois Margot die beiden precies dezelfde tij van 0,39,79 seconden reden. Philippaerts kijkt met vertrouwen naar de komende wedstrijden: ‘Ik heb gedaan wat ik kon. Op de laatste lijn was ik iets te langzaam. Mijn paard sprong zeer goed, ik weet zeker dat hij de rest van het seizoen zo blijft.’ Van de 35 starters hadden er zich 10 voor de laatste ronde geplaatst.

Scott Brash

In het totaalklassement blijft Scott Brash (GBR) met 131 punten aan de leiding voor Ben Maher (103 punten) en Edwina Tops-Alexander (AUS) met 100 punten. Komende weekend is de vijfde etappe van de Tour bij de Hamburger Derby. Brash liet ook foutloze rondes zien in Madrid, maar was niet snel genoeg voor een plaats op het erepodium: ‘Er zijn nog veel etappes te gaan maar ik ben tevreden. Ursula is fantastisch. Ze sprong drie keer foutloos, het was de ruiter die niet snel genoeg was’, stelt hij realistisch.

London Knights

Al in de namiddag stormden de London Knights in deze vierde etappe naar hun tweede overwinning, na winst in Shanghai. En weer leverde Ben Maher met zijn ruin Explosion W een nulronde af, droeg daarmee wezenlijk bij aan het succes van zijn team. Ook zijn teammaatje Nicola Philippaeers reed een foutloze ronde. Het team, versterkt met de Britse Emily Moffitt, eindigoede voor de Rome Gladiators en de Shanghai Swans en gaat nu met 92 punten aan de leiding.

Jan Tops

Door zijn overwinning heeft Maher het ticket op zak voor de Global Champions GC Play Offs. Jan Tops,  President van de Longines Global Champions Tour: ‘Bijna niet te geloven dat het nog beter kann in onze sport met dit publiek. Ben heeft de eerste etappe in de League gewonnen, hij wint met zijn team, hij wint de kwalificatie en ook nog de Grand Prix.Op dit moment is hij samen met Scott Brash favoriet voor de overwinning. Dit format is voor de ruiters en voor de sport fantastisch.’ Bron: Hoefslag / LGCT Foto: LGCT / Stefano Grasso