Afbeelding
De Hoefslag

Bacardi VDL en Cinsey ter dekking bij Stal Tops

Springen
Advertisement
Stal Tops laat weten dat de 15-jarige KWPN-hengst Bacardi VDL (v. Corland) en de 14-jarige Hannoveranerhengst Cinsey (v. Contendro I) nu ter dekking staan.

Diepvries

Dat de twee hengsten nu ook actief zijn in de fokkerij, betekent zeker niet dat ze niet meer in de sport zullen lopen. Stal Tops heeft de afgelopen periode zonder concoursen gebruikt om spermarietjes van de twee hengsten in te vriezen. Ze zullen binnenkort weer wedstrijden gaan springen.

Bacardi VDL

Bacardi VDL won als zevenjarige zilver op het WK voor jonge springpaarden, toen nog onder Jos Lansink. Daarna zette hij zijn sportieve carrière verder het zadel van Janika Sprunger, en met succes. Sprunger bouwde Bacardi VDL rustig op en reed in 2017 haar eerste vijfsterrenwedstrijden met de hengst. In 2018 ging de combinatie voor Zwitserland naar de Wereldruiterspelen in Tryon. Daar behaalde het team de vierde plek. Sprunger en Bacardi VDL sprongen twee foutloze rondes. Kort nadat de combinatie de wereldbeker springen in Dubai had gewonnen, werd Bacardi verkocht aan Jan Tops.

Cinsey

De Hannoveranerhengst Cinsey is opgeleid door Laura Klaphake, die hem naar het 1.50 meter-niveau reed. Zij startten 26 keer en zetten 22 indrukwekkende nulrondes neer. Dat wekte de interesse van Athina Onassis, die bij Jan Tops traint. Cinsey en Onassis beleefden een geweldig seizoen in 2016. Ze behaalden een derde plek in de Al Rayyan World Cup in Qatar. Onder Alberto Zorzi werd Cinsey later koploper in de Global Champions League. Bron: Persbericht Stal Tops / St. Georg Foto: DigiShots