Solange Hermans met Cailey Hoeke en Fiona
Solange Hermans met Cailey Hoeke en Fiona

Column Denise Dekens | “Frustratie versus plezier”

Sport

Plezier met je pony staat voor mij voorop. De reden dat je ooit bent gaan rijden was toch, omdat je dol was op pony’s?! Nog vaak zie ik helaas op concours dat het plezier ver te zoeken is, maar het kan ook anders!

Advertisement

Twee uitersten

Afgelopen weekend was een weekend met twee uitersten. Op zaterdag was ik aanwezig bij de Brabantse kampioenschappen pony’s. Het leek wel of het om leven en dood ging. Ik vind dat als je op wedstrijd gaat je altijd moet proberen om de beste versie van jou en je pony of paard op dat moment te laten zien, maar dit mag niet ten koste gaan van het plezier dat je samen hebt. Hier reden heel wat kindjes gefrustreerd in de rondte op hun pony, ‘aangemoedigd’ door minstens zo gefrustreerde ouders. Het plezier was ver te vinden. Nadat de punten bekend waren werden combinaties die voor de ruitertjes eindigden veelal compleet afgebrand. Afgunst alom. Persoonlijk vond ik het geen fijne sfeer. 

Ponyfeest

Dat het ook echt anders kan beleefden we zondag, toen onze jongste dochter mocht starten bij SoSo Bixie Events, van Solange Hermans, op Green Valley Estate in Deurne. Wat een feest was dat! Eén groot ponyfeest! Ruim 100 combinaties kwamen aan de start over een fantastisch aangekleed parcours over 20, 30 of 40 cm. De meeste kindjes waren ook verkleed. Een weigering, een balk, in stap over de hindernis, iemand die meeloopt, het maakte allemaal niet uit. De jury bleef er altijd een positieve draai aangeven, zodat de ruitertjes geen druk voelen, maar vooral plezier hebben met hun lieve pony. Zelf de ringmeester maakte er een feest van, net als alle vrijwilligers. 

Wat een feest!

Goed gevoel

Maar het feest was nog niet over toen ze de ring uitkwamen. Daarna mochten de kinderen namelijk cupcakes versieren, kregen ze kinderchampagne, een certificaat met complimenten over hoe ze gereden hadden, een goodiebag, een lint en mochten ze op een prachtig versierde stoel op de foto. Alle kindjes waren dol enthousiast, maar ook de ouders. Alle kindjes gingen met een goed gevoel naar huis. Dan zou je willen dat je zelf ook nog bixie mocht rijden! Complimenten aan Solange en haar team!

Cupcakes versieren

Kinderchampagne voor iedereen!

Op de foto met alle prijzen
Kinderchampagne
Cupcakes versieren