DSHS 2017
© DigiShots
DSHS 2017 © DigiShots

Bustique-zoon Goliath veilingtopper Dutch Sport Horse Sales

Fokkerij
Advertisement
De Bustique-zoon Goliath was de veilingtopper van de Dutch Sport Horse Sales die op maandag en dinsdag plaatsvond op Equestrian Centre de Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De zesjarige KWPN schimmelruin verhuist voor 400.000 euro naar Ashford Farm in Bocholt in België. Twaalf paarden brachten meer dan een ton op. De opbrengst voor Goliath was een record voor de Dutch Sport Horse Sales.

Reservekampioen

De reservekampioen van de Blom Cup, de Plot Blue-zoon Hello Blue, ging naar een Zwitserse koper, die hem voor € 345.000 wist vast te leggen. De Duitse ruiter Andre Thieme investeerde in de Clearway-zoon Country Boy, die door veilingmeester Koen Olaerts op € 240.000 werd afgeslagen. Voor de kampioen van de Blom Cup voor zesjarigen werd € 220.000 neergeteld. Daarmee vertrekt deze Indoctro-zoon Gloed naar Californië. Ook Galway Girl (v Cardento) doorbrak de grens van twee ton. Zij zal haar carrière voortzetten onder de Amerikaanse amazone Alisa Oken.

Eigen opfok

De veiling wordt georganiseerd door de familie Hendrix en Yves Houtackers. ‘Het is heel mooi dat de twee duurste paarden uit onze eigen opfok komen, dat is een mooie bevestiging voor ons systeem’, vindt Paul Hendrix. De totale opbrengst van de 14e editie van de veiling werd (nog) niet bekendgemaakt, maar volgens de organisatie steeg deze naar ‘ongekende hoogte’. Bron en foto: dutchsporthorsesales.com [vc_column width=”1/2”][vc_column_text][adrotate group=”31”][/vc_column_text][/vc_column]