Dinja van Liere - McLaren
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - McLaren KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots DigiShots

Hengsten van Reesink Horses wederom succesvol in KWPN-Hengstencompetitie: “Heel erg tevreden!”

Dressuur

Op de derde wedstrijd van de KWPN Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie in Exloo ging er een totaal van vijf hengsten van Reesink Horses van start onder Dinja van Liere en Kim Alting. En met succes; vier van de vijf hengsten wisten in dit sterke deelnemersveld een podiumplek te bemachtigen met hun geweldige scores. 

Advertisement

Derde keer winst voor Lowlands

Lowlands, die bij Reesink Horses ter dekking staat, maar in eigendom van Iron Spring Farm is, won beide voorgaande hengstencompetities in Kronenberg en Ermelo. Omdat de tweede deelnemer in de klasse Z zich vandaag niet meldde, kreeg de Millennium-zoon wederom de eerste plaats toegewezen. Hij liep onder Dinja van Liere naar een geweldige score van 86.2 punten. “Lowlands ging heel erg goed. De vorige keer was hij een tikkeltje afgeleid, maar nu was hij weer goed gefocust. Ik was erg blij met zowel het draf- als het galopgedeelte. Hij wist op de diagonaal al dat de wissel eraan kwam, waardoor hij een beetje begon te huppelen, maar dat was ook het enige. Verder liep hij heel erg fijn en was ik super tevreden over hem!”, vertelt Dinja.


Dinja van Liere - Lowlands KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots - DigiShots

Aan elkaar gewaagd

In de klasse M kwam Dinja met twee getalenteerde hengsten aan de start; McLaren (v. Morricone) en Mauro Turfhorst (v. Zonik). Waar in Ermelo de zege nog naar Renate van Uytert-Van Vliet’s Blue Hors Santiano ging en McLaren op plaats twee eindigde, waren de rollen deze keer omgedraaid. Met vier 9’ens en een totaal van 89.2 punten was de winst voor McLaren. “We kregen nu iets meer tijd voor onze proef, wat heel erg scheelde. Hij was een stuk minder kijkerig dan in Ermelo en liep een mooie proef. Ik denk dat we er op sommige stukjes nog iets meer aan kunnen rijden, maar ik was zeker tevreden over hem”, vertelt ze. 


Dinja van Liere - McLaren KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots - DigiShots

Derde plaats voor Mauro Turfhorst

Ook Mauro Turfhorst toonde in Ermelo wat spanning, maar hij wist zich nu in Exloo goed te herpakken. Met een totaalscore van 87.8 punten maakte hij het podium in de klasse M compleet. “Dit was naar mijn idee best een kijkerige baan, maar de paarden waren er vrij gemakkelijk in. Mauro was heel mooi ontspannen en hij liet zich fijn bewerken. Van alle drie de proeven die we tot nu toe gereden hebben in deze hengstencompetitie, was dit de fijnste. Ik vond het eigenlijk wel prettig dat we de enige combinatie in de baan waren, want daardoor kon ik hem net iets gemakkelijker rijden. Hij liep van begin tot eind een hele nette proef.”


Dinja van Liere - Mauro Turfhorst KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots - DigiShots

“Hij is nog erg groen”

Tot slot was het de beurt aan Dark Rousseau (v. Dettori), die werd voorgesteld door Kim Alting, en Nashville Star (v. Desperados), die werd voorsteld door Dinja. Waar Dark Rousseau bij de voorgaande competities nog op één kwam te staan in de klasse L, moest hij nu de winst afstaan aan Nalegro, die onder wereldkampioene Charlotte Fry naar een mooie score van 88.8 punten liep en de winst in ontvangst nam. Vlak daarachter mocht Dark Rousseau met zijn score van 88 punten plaatsnemen op een mooie tweede plaats. Met zijn score van 81.4 punten greep Nashville Star deze keer helaas naast een podiumplek. “Nashville Star is nog heel erg jong en groen. Hij was vandaag iets te veel met het losrijden bezig en was wat afgeleid, waardoor hij de focus er niet echt bij had. Dat neem ik hem ook niet kwalijk, want hij is nog heel erg jeugdig. Hij is totaal niet kijkerig naar de ring, dus hij moet gewoon mentaal en fysiek nog wat sterker worden, maar dat komt zeker goed!”, sluit Dinja gemotiveerd af. 


Kim Alting - Dark Rousseau KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots - DigiShots


Dinja van Liere - Nashville Star KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots - DigiShots

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.  

Dinja van Liere - Lowlands
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Kim Alting - Dark Rousseau
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Mauro Turfhorst
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Nashville Star
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots