Kim Alting - Dark Rousseau
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Kim Alting - Dark Rousseau KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots DigiShots

Kim Alting nieuwe stalamazone Dinja van Liere Dressage: “Hier kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen”

Dressuur

Vanaf 2 januari 2023 zal Kim Alting het team van Reesink Horses’ locatie in Uden gaan versterken. Een geweldige kans voor de van oorsprong Zeeuwse amazone, die samen met een aantal talentvolle jonge paarden haar intrek zal nemen op de thuisbasis van Dinja van Liere. 

Advertisement

Toe aan iets nieuws

Kim was sinds maart 2022 werkzaam bij Reesink Horses in Eibergen, maar heeft nu de kans gekregen om over te stappen naar hun locatie in Uden. “Ik was voorheen een aantal jaar werkzaam op een dressuurstal in Zeeland, waar ik vandaan kom”, steekt ze van wal. “Ik had het daar enorm naar mijn zin, maar ik was ook toe aan iets nieuws. Ik ben toen via een vacature bij Reesink Horses in Eibergen uitgekomen, waar ik een aantal hele leuke en leerzame maanden heb gehad.”

“Hele mooie kans”

Vanwege Kris de Vries’ verhuizing kwam er op de locatie in Uden een plekje vrij. “Toen ik hoorde dat Dinja vroeg of ik de verhuizing naar Uden zag zitten, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Het is een hele mooie kans, omdat ik me bij Reesink goed kan ontwikkelen. Ik mag super talentvolle paarden voor ze rijden en krijg daar de juiste begeleiding bij. Zo krijg ik ook weer de kans om op mooie wedstrijden mee te rijden, zoals de hengstencompetities en in de zomer bijvoorbeeld de Pavo Cup, en mag ik binnenkort McLaren en Vaderland voorstellen op de Oldenburger Hengst-Tage in Vechta, omdat Dinja rond die tijd in het buitenland is voor de wereldbekerkwalificatie”, vertelt ze enthousiast.

Indeling

Een aantal van de paarden die Kim in Eibergen trainde, verhuizen met haar mee naar Uden. Dark Rousseau, de jonge hengst die de afgelopen tijd al uitblonk in de hengstencompetities, is er daar één van. “In de loop van het jaar worden er nog stallen bijgebouwd, maar voor nu gaan de belangrijkste paarden alvast mee. Over welke paarden ik in Uden verder nog ga trainen, kan ik nog geen uitspraak doen. Over die indeling hebben Dinja en ik het nog niet gehad.”

Jonge paarden

“Dinja is natuurlijk op alle vlakken heel erg goed, maar ik hoop vooral veel van haar te kunnen leren over het opleiden van jonge paarden. Uiteindelijk wil ik ook graag richting het hoogste niveau gaan trainen, maar voorlopig ga ik me vooral op de jonge paarden richten, waar ik ontzettend naar uitkijk!”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.