Dinja van Liere - Dark Rousseau
KWPN Hengstenkeuring 2022
© Digishots
Dinja van Liere - Dark Rousseau KWPN Hengstenkeuring 2022 © Digishots DigiShots

Winst voor Dark Rousseau op hengstencompetitie: “We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten”

Dekhengsten

Net zoals de vier andere paarden van Reesink Horses die van start kwamen op de eerste wedstrijd van de KWPN Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie in Kronenberg wist ook de vierjarige Dark Rousseau zich goed in de kijker te rijden onder Kim Alting. Met een score van 88,6 punten schreef hij de winst in de klasse L op naam. 

Advertisement

Dettori x Rousseau

Dark Rousseau is de eerste bij het KWPN gekeurde zoon van Dettori, de Desperado-zoon die zijn verrichtingsonderzoek met hoge cijfers heeft afgesloten en inmiddels succesvol op Lichte Tour-niveau presteert onder Dominique Filion. De moeder van Dark Rousseau is de stermerrie Westside, een dochter van de preferente vererver Rousseau. Dark Rousseau werd vorig jaar eerst goedgekeurd bij het Verband der Pferdezüchter Mecklenburg-Vorpommern en daarna volgde ook de aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek bij het KWPN. In januari deed Dark Rousseau examen en slaagde hij met enkel cijfers van een 8 of hoger en het mooie puntentotaal van 84,5 punten.

Hoge cijfers

Op deze eerste hengstencompetitie wist de jonge hengst enkel cijfers boven de 8,5 te scoren. Met een 8,5 voor zijn stap, een 9,2 voor zijn draf, een 8,7 voor zijn galop, een 9 voor de harmonie en een 8,9 voor de totale indruk liet de combinatie de concurrentie dan ook achter zich. 


Foto: Equigeniek

Stijgende lijn

Kim Alting heeft deze zwartbruine hengst nu een aantal weken onder het zadel. “Kim werkt momenteel nog op onze locatie in Eibergen, maar zal vanaf volgend jaar bij Dinja van Liere in Uden aan de slag gaan als stalruiter. Dinja en Kim zijn beiden Zeeuws en uit goed hout gesneden. Kim heeft zich de afgelopen maanden al ontzettend goed ontwikkeld, dus we hopen dat ze die stijgende lijn vast kan houden”, vertelt eigenaar Eugène Reesink. 

“Overtuigd van zijn kwaliteiten”

“Wij zijn erg blij dat Dark Rousseau zich goed liet zien op de hengstencompetitie. Ik vond het een erg mooie presentatie en prestatie. We zijn overtuigd van Dark Rousseau’s kwaliteiten en denken dat er veel mogelijk is in de toekomst, aangezien hij nu al erg sterk is.”


Foto: Equigeniek

Goed achterbeengebruik

Komend jaar worden de eerste veulens van Dark Rousseau verwacht. “Dark Rousseau is 168 cm groot en heel chique gebouwd. Hij heeft een mooi hoofd, een mooie hals en heeft net als zijn moeder een goed achterbeengebruik. Ik denk dat hij dat door gaat geven aan zijn nakomelingen en denk dat hij een ideale dekhengst is voor grootramige merries wiens achterbeengebruik nog verbeterd kan worden”, sluit hij af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Afbeelding
Afbeelding