Dinja Van Liere - McLaren
KWPN Hengstenkeuring 2022
© Digishots
Dinja Van Liere - McLaren KWPN Hengstenkeuring 2022 © Digishots DigiShots

KWPN-hengsten schitteren op komende hengstencompetities

Fokkerij

Komende week worden de eerste hengstencompetities verreden voor de dressuur- en springhengsten. Maandag 21 november trappen de dressuurhengsten af op de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur in Kronenberg. 

Advertisement

Titelverdediger

De Gelderse hengsten zullen maandag als eerste de piste betreden. Op de startlijst staan Mexpression (v. Expression) en Markant BK (v. Wilson). Dinja van Liere zal proberen haar titel te verdedigen met McLaren (v. Morricone). Ze komt als enige aan start in de klasse Z. Ze zal de hengst Lowlands (v. Millennium) voorstellen. In de klasse M komen negen hengsten in de baan. In de klasse L zal de nieuwste jaargang zich presenteren. Veertien hengsten strijden om de eerste competitiewinst. 

Springhengsten

Dinsdag 22 november zijn de springhengsten aan de beurt. Het programma begint om 17.30 uur met de klasse 1,35m en eindigt met de klasse 1,10m met in totaal 46 hengsten. Mindset ES (v. Aganix du Seigneur) zal proberen zijn titel te prolongeren en komt dit jaar in de klasse 1,20m aan start. Vorig jaar won La Costa ES de titel, dit jaar springt hij op 1,30m niveau.

De hengstencompetities zijn live te volgen via KWPN.tv/ClipMyhorse. 

Bekijk hier de startlijst van de Gelderse- en dressuurhengsten.

Bekijk hier de startlijst van de springhengsten.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots