Onana W
KWPN Eerste Bezichtiging 2021
© Digishots
Onana W KWPN Eerste Bezichtiging 2021 © Digishots DigiShots

Twee springhengsten via herkansing door naar KWPN-verrichtingsonderzoek

Springen

Afgelopen woensdag werd de eerste zadelpresentatie en de herkansing voor de springhengsten georganiseerd op het KWPN-centrum. De aangewezen dressuurhengsten presenteerden zich voor de tweede keer onder hun eigen ruiter aan de hengstenkeuringscommissie. 

Advertisement

21 oktober start verrichtingsonderzoek

Van de vier herkansingshengsten werden Onana W (v. Glasgow-W van het Merelsnest) en O’Connor TN (v. Ogano Sitte) uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek. Tijdens de eerste zadelpresentatie werden er dertien driejarige en twee vierjarige aangewezen hengsten gepresenteerd. Op 31 oktober worden de hengsten voorgereden om aangeleverd te worden voor het verrichtingsonderzoek, waarvan het eindexamen op 21 november plaatsvindt.

Drie dressuurhengsten afwezig

Er werden veertien driejarige aangewezen dressuurhengsten voorgereden tijdens hun tweede zadelpresentatie. De ruiters en amazones werden begeleid door hengstenkeuringscommissielid Johan Hamminga. Catalogusnummers 300, 575 en 587 waren met toestemming van de hengstenkeuringscommissie afwezig. Op een later moment worden zij voor de tweede keer voorgereden in Ermelo. 

Bron: KWPN

Foto: Digishots