Afbeelding
De Hoefslag

26 dressuur- en springhengsten aangeleverd voor verrichtingsonderzoek KWPN

Dressuur
Advertisement
Maandag vond de aanlevering plaats van de hengsten voor het voorjaarsonderzoek van het KWPN.  26 dressuur- en springhengsten hebben een stal ingenomen op het KWPN Centrum in Ermelo.

Veertien dressuurhengsten

Van de 15 aangemelde driejarige dressuurhengsten bleven de Just Wimphof-zoon Nintendo DS en de Trafalgar-zoon Nikkei Royal afwezig. Ook de vijfjarige Louis ter Kwincke (v .Easy Game) is niet gepresenteerd vandaag. De driejarige Finest Selection-zoon Navarone D is na overleg met de eigenaar doorverwezen naar het najaar. 'Daarmee zijn 12 hengsten via de reguliere route van start gegaan met het verrichtingsonderzoek, aangevuld met de Governor-zoon No Way en de Negro-zoon Nacho die op vrijwillige basis deelnemen', licht Floor Dröge toe.

Netjes voorgesteld

'Over het algemeen lieten de hengsten zich fijn rijden en werden ze netjes voorgesteld door de eigen ruiter. Dat geldt ook voor de oudere hengsten die we in het kader van de zadelpresentatie gezien hebben. Deze hengsten worden op 26 april allen terugverwacht, evenals de op vrijwillige basis deelnemende vijfjarige Debbehoeve's Linvasion.' Daarnaast zijn er twee hengsten beoordeeld in het kader van de herkansing, deze zijn beide niet aangewezen.

Twaalf springhengsten

Van de 13 aangemelde driejarige springhengsten bleef de Erco van 't Roosakker-zoon Night Life VDL afwezig. Alle andere hengsten bleken zowel trainbaar als veterinair in orde. 'De volledige hengstenkeuringscommissie was vandaag aanwezig en heeft de hengsten stuk voor stuk goed trainbaar bevonden', vertelt Henk Dirksen. 'Ze zijn door de eigen ruiter voorgesteld en hebben een aantal sprongen vanuit draf en galop gemaakt. Vervolgens zijn ze veterinair onderzocht en in orde bevonden.'

Zadelpresentatie

Naast deze aanlevering voor het verrichtingsonderzoek vond er ook een zadelpresentatie plaats voor vierjarige hengsten. Van de zes aangemelde hengsten bleef de Cornet Obolensky-zoon Mendoza VDL afwezig, de andere vijf hengsten mogen de 26e terug komen voor de tweede zadelpresentatie. 'Over twee weken kunnen ze dan instromen voor het 21dagen onderzoek. Daarvoor is vandaag ook de Heart Touch-zoon Hilburry Z geselecteerd, onder voorbehoud van het voldoen aan de veterinaire eisen. Deze vierjarige hengst nam deel aan de herkansing vandaag en is aangewezen.' Vanwege de Corona-maatregelen is deze aanlevering niet opengesteld voor publiek. De eindpresentatie op 14 mei zal via de livestream uitgezonden worden. Bekijk hier alle deelnemende hengsten. Bron: KWPN [adrotate banner="1095"]