Indiana Jones Platinum (Cupido x Special D)
Indiana Jones Platinum (Cupido x Special D) Foto: Timo Martis

Vier springhengsten starten KWPN verrichtingsonderzoek

Fokkerij
Vanmorgen werden vijf vierjarige springhengsten voor de tweede keer aan de hengstenkeuringscommissie voorgesteld in het kader van de zadelpresentatie. Vier hengsten zijn hierna officieel toegelaten tot het KWPN verrichtingsonderzoek.

KWPN verrichtingsonderzoek

De vijf springhengsten werden vanmorgen eerst door hun eigen ruiter aan de commissie onder het zadel voorgesteld, en maakten hierbij ook enkele sprongen. Vervolgens konden hiervan vier hengsten aangeboden worden bij de veterinaire keuring. Zij konden alle starten aan het voorjaarsonderzoek van 50 dagen. In overleg met de eigenaren is besloten cat.nr. 30/058 (Cardento x Diarado) niet aan te leveren. Aan het onderzoek gestart zijn vanmorgen:
  • Cat.nr. 31/130 (Diamant de Semilly x Darco)
  • Cat.nr. 33/178 (Etoulon VDL x Coromino)
  • Cat.nr. 35/186 (Fusain du Defey x Papillon Rouge)
  • Cat.nr. 36/215 (Kannan x Chin Chin)

Dressuurhengst

Morgen, op woensdag 29 maart om 8.00 uur, wordt de vierjarige dressuurhengst die op de startlijst staat voor de zadelpresentatie voorgereden. Indien hij trainbaar is, mag ook hij na een positieve klinische veterinaire keuring een stal innemen op het KWPN-centrum. Het gaat hier om cat.nr. 57/424 (Cupido x Special D). Bron: KWPN Foto: Timo Martis