Dinja van Liere en Lowlands
Dinja van Liere en Lowlands Foto: Equigeniek

Talentvolle Lowlands ook volgend jaar nog ter dekking bij Reesink Horses: “Hij doet zijn werk altijd goed”

Dekhengsten

Hoewel de zesjarige KWPN-hengst Lowlands op de eerste wedstrijd van de KWPN Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie in Kronenberg geen concurrentie had in de klasse Z, liet hij zich, zoals altijd, volgens Eugène Reesink, van zijn beste kant zien en werd hij beloond met een sublieme score van 85 punten. 

Advertisement

Mooie prestaties

Naast een fantastisch KWPN verrichtingsonderzoek in 2019 waar hij met 87,5 punten reservekampioen van het verrichtingsexamen werd, zijn prachtige dertiende plaats op de finale van het Bundeschampionate, zijn uitstekende scores in de Pavo Cup en zijn mooie resultaten op eerdere hengstencompetities, kreeg Lowlands ook nu hoge cijfers toegewezen; een 8,3 voor zijn stap, een 8,6 voor zijn draf, een 8,1 voor zijn galop, een 8,8 voor de harmonie en een 8,7 voor de totale indruk. 


Foto: Equigeniek

De beste Duitse bloedlijnen

De jonge hengst komt uit de beste Duitse bloedlijnen. Zijn vader is de populaire Easy Game-zoon Millennium, welke al diverse keuringskampioenen in Duitsland bracht. Hij kreeg in Lowlands zijn eerste zoon die bij het KWPN is goedgekeurd. De moeder van Lowlands is La Donna S, een dochter van Donnerball, die als vijfjarige zilver won op het WK Jonge Dressuurpaarden. Donnerball werd door Kristina Bröring-Sprehe uitgebracht tot het hoogste niveau in de sport en is een rechtstreekse zoon van de top Grand Prix-hengst Donnerhall, die in Oldenburg als één van de belangrijkste dressuurpaardenverervers aller tijden een levensgroot bronzen standbeeld kreeg.


Dinja Van Liere - Lowlands KWPN Hengstencompetitie 2022 © Digishots - Leanjo de Koster

“Een gezond, vrolijk en blij paard”

“Lowlands is in eigendom van de Amerikaanse Stoeterij Iron Spring Farm, maar staat bij ons op het dekstation en in training”, vertelt Eugène. “Zij hebben hem als vierjarige van ons gekocht, maar hij is altijd bij ons gebleven en is al vanaf het begin bij Dinja van Liere onder het zadel. Lowlands is een stabiele hengst die zijn werk altijd goed doet en vrijwel nooit een slechte dag heeft. Het is altijd al een gezond, vrolijk en blij paard geweest, en dat is hij nu nog steeds. Dinja maakt hem nu langzaam klaar voor de Lichte Tour en hij laat al veel talent voor de verzameling zien.”


Dinja van Liere - Lowlands KWPN Hengstenkeuring 2022 © Digishots - DigiShots

Komend dekseizoen nog in Nederland

“Voor wie een opwaarts gebouwd veulen met lange lijnen wil, is Lowlands een geweldige dekhengst. Over enkele jaren zal hij naar Iron Spring Farm verhuizen om daar in zowel de sport als de fokkerij te worden ingezet. We bekijken het altijd per jaar, maar komend seizoen zal hij zeker weten nog bij ons ter dekking worden aangeboden. Zijn eigenaren zijn daarnaast ook erg blij met de goede klik die Lowlands en Dinja samen hebben”, vertelt hij. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Afbeelding
Dinja Van Liere - Lowlands
KWPN Hengstencompetitie 2022
© Digishots
Dinja van Liere - Lowlands
KWPN Hengstenkeuring 2022
© Digishots