Dinja Van Liere - McLaren
KWPN Hengstenkeuring 2022
© Digishots
Dinja Van Liere - McLaren KWPN Hengstenkeuring 2022 © Digishots DigiShots

90,4 punten voor veelbelovende McLaren in hengstencompetitie: “Hij maakt alle verwachtingen waar”

Dekhengsten

McLaren, een vijfjarige zoon van Oldenburg-kampioenshengst en Burgpokal-finalist Morricone uit een moeder van Sir Donnerhal I x Akzent II, heeft zich op de eerste wedstrijd van de KWPN Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie in Kronenberg wederom bewezen. Met een totaalscore van 90,4 punten was hij ruimschoots de winnaar in het M. Het geheim van deze jonge hengst zit hem volgens eigenaar Eugène Reesink in zijn geweldige, nuchtere karakter en souplesse.

Advertisement

Buitengewoon hoge cijfers

Waar hij als vierjarige met glans de finale van de Pavo Cup haalde en daar een 10 kreeg van gastruiter Philipp Hess, hij eerder al goed scoorde op de hengstencompetities en hij het KWPN Verrichtingsexamen afsloot met 83,5 punten, scoorde McLaren ook nu buitengewoon hoge cijfers. Zijn balans, go en ongecompliceerde en werkwillige karakter werden geprezen met een 8,3 voor zijn stap, een 9,3 voor zijn draf, een 9 voor zijn galop, een 9,5 voor de harmonie en een 9,1 voor de totale indruk. 


Dinja Van Liere - McLaren KWPN Hengstenkeuring 2022 © Digishots - DigiShots

“Hij verbetert op vrijwel alle vlakken”

“Hij heeft het dit jaar erg druk gehad met dekken en we hebben al veel nakomelingen van hem voorbij zien komen”, steekt Eugène van wal. “Wat daarbij opvalt, is dat veel hiervan ontzettend op McLaren lijken en ze vrijwel allemaal een heel goed karakter hebben. Het zijn lieve en aanhankelijke veulens met mooie hoofden en halzen en een zachte, maar aansprekende blik. McLaren geeft ook zijn lichtvoetigheid en elegantie mooi door, dus hij verbetert op vrijwel alle vlakken. Om zijn nakomelingen nóg beter te maken, zou een merrie met een goed achterbeengebruik goed bij hem passen.”

Nuchter karakter

Nu het dekseizoen voorbij is, pakt de hengst de trainingen onder het zadel weer goed op. “Hij was in no time weer terug op niveau. Wat ons opviel tijdens de hengstencompetitie in Kronenberg, is dat McLaren een keer schrok. Daar schoten we allemaal van in de lach, omdat we niet wisten dat hij dat kon. Hij is normaal zo stabiel en nuchter dat we dit niet van hem verwacht hadden. Dit was in al die jaren een van de eerste keren dat we hem hebben zien wegschieten”, lacht hij. 


Dinja van Liere - McLaren KWPN Hengstencompetitie 2022 © DigiShots - DigiShots 

“Hij maakt alle verwachtingen waar”

Niet alleen Eugène, maar ook amazone Dinja van Liere heeft de jonge hengst hoog zitten. “McLaren is een paard dat alle verwachtingen waarmaakt. Dinja verwacht sportief gezien nog veel van hem in de toekomst. Ze denkt dat hij het zwaardere werk heel goed aankan en het ver kan schoppen in de dressuursport”, sluit hij af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Dinja Van Liere - McLaren
KWPN Hengstenkeuring 2022
© Digishots
Dinja van Liere - McLaren
KWPN Hengstencompetitie 2022
© DigiShots