Afbeelding
Foto: Equigeniek

McLaren: De hengst die in de Pavo Cup Finale een 10 kreeg van gastruiter Phillipp Hess!

Dekhengsten

De vijfjarige McLaren is een dynamische, prachtige en bewegingssterke zoon van de Oldenburg-kampioenshengst en Burgpokal-finalist Morricone uit een moeder van Sir Donnerhal I x Akzent II. Officieel gezien worden in Nederland de eerste veulens geboren in 2022, maar in 2021 heeft McLaren al enkele nakomelingen gehad en dat waren rassige, fijn bewegende veulens. Deze hengst kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding en kan daarnaast elegantie, lichtvoetigheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij!

Advertisement


Foto: Equigeniek

“Abnormaal lief”

McLaren imponeert met zijn elastische, lichtvoetige bewegingen en afdruk van het achterbeen. Onder het zadel beschikt hij over ontzettend veel balans, go en een ongecompliceerd en werkwillig karakter. Hij sloot het KWPN verrichtingsexamen af met 83,5 punten. In het rapport prees de jury zijn bereidwilligheid, waarvoor hij een 9 kreeg. Zijn ongecompliceerde karakter en zijn bereidwilligheid ontlokte bij McLarens amazone tijdens de verrichtingstest, Astrid Reinders, de volgende woorden: “Een abnormaal lieve hengst!” Hij kreeg niet alleen voor zijn stap een 8,5, maar ook voor de souplesse en zijn houding, balans en aanleg als dressuurpaard. Voor zijn draf en galop scoorde hij een 8. “McLaren is een sympathieke en elegante hengst, die goed op zijn ruiter geconcentreerd is en een zeer goede instelling heeft”, staat in het verrichtingsrapportage. 


Foto: Equigeniek

Een 10 van Philipp Hess

Het afgelopen jaar was McLaren een opvallende verschijning in de dressuurpistes. Onder Dinja van Liere haalde de hengst met glans de finale van de Paco Cup voor vierjarige paarden. In de voorronde scoorde McLaren 88,8 punten en kwam hij bij de beste drie, die door gastruiter Philipp Hess werden getest. Hess was super enthousiast over het gevoel dat McLaren hem gaf. De Morrico-zoon kreeg als enige de ultieme 10 van Hess! McLaren won uiteindelijk het zilver en was de beste KWPN-hengst bij de vierjarigen. “Het is een droompaard, hij is ontzettend knap en super lief!”, vertelt Dinja over hem. 


Foto: Equigeniek

Werkwillig

Ook in de hengstencompetities liet McLaren zien wat hij waard is. Met 95 punten en 10’en voor de draf en harmonie werd de hengst de overtuigende winnaar van de eerste wedstrijd. Ook won hij in handen van Dinja de tweede wedstrijd met 90 punten. De juryleden van de hengstencompetities spraken enkel en alleen met superlatieven. Ze waren niet alleen lovend over zijn bewegingen, maar wederom ook over zijn werkwilligheid, harmonie en balans.


Foto: Equigeniek


Reesink Horses - McLaren

Bron: KWPN / De Hoefslag

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding