Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Taminiau
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2021
© DigiShots
Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Taminiau KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

McLaren, Las Vegas en GLOCK’s Taminiau winnen finales Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Dressuur

Zaterdag werd de finale van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie verreden. Hierbij waren McLaren (v. Morricone), Las Vegas (v. Ferdeaux) en GLOCK’s Taminiau (v. GLOCK’s Toto Jr.) de winnaars in de klassen L, M en Z/ZZ.

Advertisement

Charmante hengst

McLaren won onder Dinja van Liere al drie competitiewedstrijden en ging er zaterdag ook met de winst in de klasse L vandoor. Tijdens de finale toonde hij een zeer constante verrichting. Jurylid Monique Peutz: “McLaren liet zich voorbeeldig rijden. Het is een mooie, elegante verschijning. Dinja stelde hem heel fijn voor. Het is echt een charmante hengst met veel toekomstperspectief.” Tweede werd de zwarte hengst Mauro Turfhorst (v. Zonik), eveneens onder Dinja van Liere. Maddox Mart (v. Hennessy) pakte de derde plaats in de eindstand onder Jessica Lynn Thomas. 

Kracht, power en energie

De zesjarige Las Vegas ging de finale van de klasse M al met een voorsprong van 20 punten in. Onder Franka Loos schreef de imponerende hengst de finale én de dagprijs op zijn naam. Monique Peutz vertelt namens de jury: “De hengst valt op door zijn kracht, power en energie. Hij beweegt met veel afdruk en laat zich heel fijn bewerken.” In de dagprijs scoort de hengst 89 punten, in de competitie komt het totaal op 368 punten. Op de tweede plaats staat met 88 punten de hengst Lowlands (v. Millenium), die voorgesteld werd door Dinja van Liere. Derde werd Lennox U.S. (v. Grand Galaxy Win) onder Jill Bogers.

Fijne samenwerking

In de gecombineerde klasse Z/ZZ-Licht kwam alleen de zevenjarige GLOCK’s Taminiau van start onder Hans Peter Minderhoud. Hij werd tijdens de competitie al drie keer aan kop geplaatst. In de finale kon de jury weer zeer mooie punten aan hem kwijt, waaronder een 9,5 voor totaalbeeld en harmonie. De proef leverde in totaal 92 punten op. In de competitie eindigde de hengst op 363 punten. Monique Peutz: “Dit was de laatste combinatie van vandaag, maar het was zeker de moeite waard om even voor te blijven zitten! We hebben echt genoten met zijn allen. Er was in de proef zo’n fijne samenwerking tussen ruiter en paard. De stap is heel krachtig. In de draf vielen de mooie scharende appuyementen op, zo mooi in balans. In galop toont de hengst veel sprong en vermogen om te schakelen.”

Bron: KWPN klasse L, KWPN klasse M, KWPN klasse Z/ZZ

Foto: DigiShots