Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Taminiau
KWPN Hengstenkeuring 2021
© DigiShots
Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Taminiau KWPN Hengstenkeuring 2021 © DigiShots DigiShots

HC Exloo: Glock’s Taminiau, Las Vegas en McLaren blijven aan kop!

Dressuur

De hengsten lieten zich vandaag voor de derde keer zien en maken zich op voor de finale op 5 februari

Advertisement

Klasse Z/ZZ-L

De laatste competitiewedstrijd voor de finale ging van start met de klasse Z/ZZ-L, waarin GLOCK’S Taminiau (v. GLOCK’S Toto Jr.) onder Hans Peter Minderhoud de koppositie wist vast te houden met 89 punten. De jury, bestaande uit Veronique Roerink en Monique Peutz, gaf voor zowel de draf als de galop, harmonie en totaalindruk 9ens. De stap werd beloond met een 8,5. De jury beschreef de combinatie als ‘een mooi en fijn beeld’. Met 7 punten achterstand volgt Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) met Marieke van der Putten in het zadel. De derde plaats is voor Kaygo (v. Capri Sonne Jr.) en Thamar Zweistra met 81 punten.

Klasse M

In de Klasse M gingen uiteindelijk negen combinaties van start. Las Vegas (v. Ferdeaux) en Franka Loos namen in de klasse M wederom de leiding met 91 punten. De jury zei genoten te hebben van de voorstelling en noemde de combinatie imponerend. De draf en galop werden beloond met twee keer een 9,5. Verder werden de harmonie en totaalindruk beloond met twee keer een 9, en de stap met een 8,5. Met 86 punten volgde Lowlands (v. Millennium) met Dinja van Liere in het zadel. De derde plaats is met 85 punten voor Lennox U.S. (v. Grand Galaxy Win), die werd voorgesteld door Jill Bogers. 

Klasse L

Ook in de klasse L deed Dinja van Liere goede zaken. Ze liet met McLaren (v. Morricone) de concurrentie wederom achter zich met 88 punten. De jury was erg lovend over de combinatie. ‘’Onze complimenten; zo willen we de hengsten graag zien.’’ Ze werden beloond met twee 9ens voor de draf en de totaalindruk, een 8,5 voor de galop, een 8 voor de stap en zelfs een 9,5 voor de harmonie. De tweede plek wordt gedeeld door Mauro Turfhorst (v. Zonik), voorgesteld door Dinja van Liere en Gorgeous Black Art (v. GLOCK’S Toto Jr.) onder Beni Pachl. Beide combinaties behaalden 85 punten. 

Finale

De jury zegt vandaag genoten te hebben van de hengsten. De dressuurfinales zullen verreden worden tijdens de KWPN Hengstenkeuring op zaterdag 5 februari op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Omdat er op dit moment geen aanwijzingen zijn voor versoepelingen van de coronaregels, zal dit gebeuren in afgeslankte vorm. 

Bron: KWPN/Hoefslag

Foto: Digishots