Dinja van Liere - 
NK Dressuur 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - NK Dressuur 2021 © DigiShots DigiShots

Vaderland en Filou verder onder Dinja van Liere

Dressuur

Dinja van Liere heeft de training van de hengsten Vaderland (v. Vitalis) en Filou (v. For Romance I) op zich genomen, meldt Reesink Horses. Dinja zegt erg blij te zijn met de komst van de twee hengsten: “Ze zijn beide heel knap en heel lief! Ook onder het zadel zijn ze heel fijn en braaf, eigenlijk ongecompliceerd. Ik had direct een klik en kon er zo op wegrijden.’’

Advertisement

Vaderland

Vaderland was reserve kampioen bij de Westfaalse hengstenkeuring, is goedgekeurd in Hannover en Oldenburg en voltooide de 14-dagen test in Adelheidsdorf in het voorjaar van 2019 met uitmuntende cijfers. Ook presteerde hij goed in de sporttest in Münster-Handorf in maart 2020, waar hij eindigde met een gemiddelde van 8,48. In de finale van het Oldenburger Reitpferdechampionat won hij brons in handen van Annika Korte.

Krachtpatser

“Vaderland is een stoere krachtpatser. Hij heeft drie goede gangen en een heel stoer voorbeen. Hij heeft veel kracht in het lopen. Ik had direct met hem een goede klik, net als bij Filou trouwens. Dat is een kast van een paard, heel imposant en ook heel chique”, vertelt Van Liere.

Filou

Deze donkere vos van For Romance I deed direct na zijn goedkeuring in Oldenburg en Hannover van zich spreken. Zijn drie fantastisch goede basisgangen, gekoppeld aan zijn meewerkende karakter en werkwilligheid, maakten Filou tot de reservekampioen van zijn verrichtingstest. Ook in het najaar presteerde Filou goed in de 50-dagen test in Adelheidsdorf. Hij slaagde met een goede score en uitmuntende cijfers. 

Ballerina

“Hij zit als een huis! Hij heeft een ruime galop en zijn draf heeft een hele mooie veer. Hij heeft heel veel souplesse, loopt altijd berg op en heeft een mooi silhouet. Waar Vaderland de krachtpatser is, is Filou de ballerina’’, vertelt Van Liere.

Mogelijk WK

Over de toekomst zegt Van Liere: “Lange termijn planning heb ik niet gemaakt met de hengsten. Ik ga eerst rustig een combinatie met ze vormen, kijken waar alle knopjes zitten. Als ze goed door ontwikkelen ga ik verder met de zijgangen en de wissels en dan kijken hoe het verder gaat. Mogelijk klaarmaken voor het WK, maar zo ver zijn we nog niet.”

Bron: Reesink Horses