Sanne van Grotel met Springfield's Loreine-O
Sanne van Grotel met Springfield's Loreine-O Eefje van Griensven-Marinus

Sanne van Grotel na winst de eerste ‘dressage night’ van I Love Jumping: ‘’Heel erg gaaf!’’

Dressuur

Woensdagavond werd de eerste ‘dressage night’ van I Love Jumping verreden in Brecht (België). Hier ging onder andere Sanne van Grotel van start met Springfield’s Loreine-O (v. Glock’s Trafalgar) in de rubriek voor de vijfjarigen. 

Advertisement

‘’Je kunt op haar rekenen’’

Sanne en Springfield’s Loreine-O zijn sinds een jaar een combinatie en hebben al mooie resultaten mogen behalen. De merrie, die in eigendom van familie Van Engeland is, heeft volgens Sanne veel talent. ‘’Loreine is een heel braaf en werkwillig paard. Ze is heel volwassen voor haar leeftijd en is echt een paard voor de toekomst, omdat je als ruiter echt op haar kunt rekenen’’, vertelt Sanne. 

Val van paard

De proef, waarbij de paarden worden beoordeeld op natuurlijke aanleg, gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur verliep niet zo goed als normaal, vertelt Sanne. ‘’De dag ervoor viel ik van een paard, maar met veel rust en pijnstillers van de huisarts, kon ik gelukkig gewoon starten. Dit was voor mijn gevoel niet onze beste proef, omdat ik nog wat last had van mijn rug en armen, maar ze was heel erg braaf en deed gewoon haar ding. De galop mag nog wat beter, maar in de draf en stap blinkt ze echt uit!’’ Ze wisten een score van 85 punten te behalen, wat werd beloond met een eerste plaats boven Saskia Poel en de welbekende hengst Le Formidable (v. Bordeaux). 

‘’Extra leuk’’ 

‘’Het was heel erg gaaf om op zo’n mooi evenement te mogen rijden. Het was heel mooi aangekleed en er waren veel bezoekers, dus dan is het natuurlijk extra leuk om uiteindelijk de ereronde te mogen rijden!’’, sluit Sanne af. 

Rond januari zal Milou van Engeland de teugels van deze talentvolle merrie weer overnemen. 

‘’Volgend jaar groot aanpakken’’

Sanne was niet de enige die erg enthousiast was over het evenement. ‘’Ondanks het feit dat het de eerste keer was dat we dressuur bij de wedstrijd betrokken, was het een enorm succes! Het is zo’n mooie locatie, dat het zonde is om er hier geen dressuur te rijden’’, vertelt Andrea Villaverde Zweegers, bedenker van de ‘dressage night’. ‘’Er reden veel grote namen mee, uit zowel Nederland als België en we kregen veel complimenten van ruiters en bezoekers.’’ Door dit grote succes, zal het evenement volgend jaar waarschijnlijk een uitgebreidere editie van de ‘dressage night’ bevatten. ‘’We hebben nu vooral gekeken wat de ruiters ervan vonden en daaruit bleek vooral dat ze graag nationale rubrieken willen. Dus we gaan het volgend jaar zeker nog groter aanpakken!’’, sluit Andrea enthousiast af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan