Afbeelding

Caitlyn de Ruiter: “Heel erg blij met deze verrassing”

Dressuur

Caitlyn de Ruiter had nog weinig wedstrijdervaring toen ze het aanbod kreeg om een jonge pony op te leiden in de sport. Na een succesvolle tijd met pony Bram maakte ze het besluit om te stoppen met rijden omdat ze te groot werd, niet wetende dat er een bijzondere verrassing op haar stond te wachten op stal. 

Advertisement

Stout

“Ik ben begonnen op de manege hier in de buurt, waarvan de eigenaren een ponytje hadden gekocht die een hele tijd stil had gestaan”, blikt de amazone terug. “In de eerste instantie zou hun dochter hem gaan rijden, maar hij werd heel stout en wilde alleen maar rennen, zodoende ben ik hem gaan rijden. Na twee maanden liep hij al een stuk fijner en stopte hij met rennen, in overleg werd toen besloten dat ik een keer een B-proefje zou starten”.

Blij

Het bleef niet bij dat ene B-proefje voor de combinatie. “We vlogen in drie wedstrijden door het B heen en ook het L1 waren we snel klaar mee. Na een tijdje werd Bram verkocht aan Marjolijn en Rick Moes, die een pony zochten voor hun jonge dochtertje. Om hem braaf te houden mocht ik gewoon doorgaan met rijden, waar ik heel blij mee was”.

Caitlyn en Bram

Verrassing

De combinatie mocht, ondanks de verkoop, fanatiek doorgaan met wedstrijdrijden. “Onder begeleiding van Marjolein gingen we nog sneller door de klassen heen, totdat ik in het M1 echt te groot werd voor Bram. Na een proef hebben we besloten dat ik zou stoppen met het rijden, omdat mijn benen gewoon te lang werden. Vervolgens hadden ze een grote verrassing voor me; ik mocht Jazz-nakomeling Mister Jazz gaan rijden”.

Dezelfde dag nam de amazone plaats in het zadel van de vos. “Het ging gelijk hartstikke goed. Na twee weken begonnen we in het L1, wat ook top ging, want we scoorden 200,5 en 220 punten. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik de kans krijg om verder te komen in de paarden. Zelf had ik verwacht dat ik alleen Bram mocht rijden totdat ik echt te groot werd, niet dat ik dit paard ook mocht gaan rijden”.

Trots

“Ik ben het meest trots op dat ik in een korte tijd heel erg gegroeid ben in het rijden. Ik ging van de manege door met het opleiden van een pony naar het M en het rijden van een Jazz. Voor nu is het mijn doel om kampioenschappen te kunnen rijden met Mister Jazz, dat lijkt me heel vet”, sluit de amazone vrolijk af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Suzanne De Ruiter

Afbeelding