Dinja van Liere - Lowlands
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Lowlands KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots DigiShots

Dinja van Liere over KWPN-hengstencompetitie: “Ze hebben allemaal heel veel kwaliteit”

Dekhengsten

Donderdag stond de tweede wedstrijd in de KWPN-hengstencompetitie op de agenda en dit keer in Ermelo. Nadat de overwinning in de klasse L weer voor Reesink Horses was, met Dark Rousseau onder Kim Alting, ging ook de zege in het Z weer naar Reesink Horses. Lowlands (v. Millennium) is van Iron Spring Farms, maar staat ter dekking bij Reesink. Onder Dinja van Liere noteerde de hengst 83,4 punten.

Advertisement

Doet zijn best

“Lowlands begon eigenlijk heel goed, totdat er iemand van links naar rechts over de hele tribune liep. Hij is helemaal niet kijkerig ofzo, maar hij laadde zich wel op. Daardoor kregen we wat fouten in de galop. In Kronenberg liet hij een hele mooie gelaten proef zien, nu voelde dat iets minder door de spanning. Hij blijft wel altijd enorm zijn best doen”, aldus Dinja. Voor de gangen noteerde Lowlands een 85, een 8,4 en een 8,2. De harmonie kwam uit op 8,2 en de totale indruk op 8,4.


Renate van Uytert van Vliet - My Blue Hors Santiano KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots

Twee troeven bij vijfjarigen

Bij de vijfjarigen had Dinja twee troeven in de strijd. In de vorige wedstrijd pakte ze met McLaren (v. Morricone) de zege, maar nu moest ze My Blue Horse Santiano (v. Sezuan) voor zich dulden. Met Renate van Uytert-van Vliet behaalde de hengst 88,8 punten. McLaren behaalde 86 punten. “De proef ging nu helaas niet zoals hij kan. De andere paarden konden bij binnenkomst een paar rondjes wennen voordat ze moesten beginnen, omdat het commentaar van de vorige paarden werd gegeven. Ik moest na de pauze en toen was dat niet. Ik was nog geen ronde in de baan toen hij schrok van een bord. Ik liet hem even kijken en toen moesten we direct beginnen. Hij had nog teveel spanning. Dat kan ik hem natuurlijk niet kwalijk nemen. Het is een jong paard en hij heeft het gewoon even nodig om ontspannen de baan te zien. Kwaliteit heeft hij zeker genoeg”, vertelt Dinja.


Dinja van Liere - McLaren KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots 

Voor de stap kreeg Mc Laren een 8, voor de draf een mooie 9 en de galop een 8,8. De harmonie werd beloond met een 8,4 en de algemene indruk met een 8,8.

Zeker tevreden

Met Mauro Turfhorst van Reesink Horses en stoeterij Turfhorst werd Dinja ook nog vierde met 85,4 punten, achter Merlot VDL (v. Bordeaux), die met Femke de Laat 85,8 noteerde. “Met Mauro mest ik als eerste starten. Voordat de proef begon konden we in de baan verkennen, wat super fijn is. Alleen speelde er naast de ring een band, die op een gegeven moment er nog een tandje bovenop deed. Daar schrok hij wel even van. Ik moest daarna al snel beginnen en kon die spanning niet meer helemaal kwijt. Hij kan alles echt heel mooi en met veel kwaliteit, maar het kwam er nu niet uit door die spanningsmomentjes. Toch ben ik zeker tevreden over hem, want het was geen makkelijke baan.”


Dinja van Liere - Mauro Turfhorst KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots 


Femke de Laat - Merlot VDL KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots 

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Dinja van Liere - Mauro Turfhorst
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - McLaren
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Femke de Laat - Merlot VDL
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Renate van Uytert van Vliet - My Blue Hors Santiano
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots