Kim Alting - Dark Rousseau
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Kim Alting - Dark Rousseau KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots DigiShots

Dark Rousseau weer aanvoerder klasse L KWPN-hengstencompetitie “Super lief en stabiel”

Dekhengsten

Onder Kim Alting, stalamazone van Reesink Horses, liep Dark Rousseau (v. Dettori) vol overtuiging naar de zege in de klasse L in de KWPN-hengstencompetitie in Ermelo. In de eerste wedstrijd in Kronenberg was hij ook al de onbetwiste winnaar.

Advertisement

Mooi silhouet

Bart Bax was één van de juryleden. Hij was erg enthousiast over Dark Rousseau. “Het is een paard met een heel mooi silhouet en drie hele goede gangen. Voor de ruime en actieve stap kreeg hij een 8,8. De lichtvoetige draf met goed achterbeen gebruik verdiende een 8,4. De galop, waarin hij heel veel zelfhouding toonde en mooi in balans liep werd beloond met een 9. Voor de harmonie werd een 8,8 genoteerd en voor de totaal indruk een 8,6. Daarmee kwam het totaal op 87,2 punten.

Niet verwacht

Kim is dolblij met hun zege: “Echt super cool om twee keer achter elkaar te winnen! In Kronenberg had ik hem pas zes weken onder het zadel. Hij had nog geen wedstrijden gelopen, dus ik wist ook echt niet wat ik qua punten kon verwachten. Ik ben gewoon lekker gaan rijden en dat pakte goed uit. Ik zag nu dat veel paarden de baan spannend vonden. Dark Rousseau is nooit kijkerig en nu ook niet. Ik kon er heel fijn aan blijven rijden. Het is zo’n super lief paard en hij is altijd stabiel. We worden ook steeds meer een team. Ik vind het heel leuk om hem te rijden en dit te mogen mee maken.”

Aansprekende Nalegro

De aansprekende en sterk gebouwde Nalegro (v. Painted Black) eindigde met Charlotte Fry als tweede met 86,8 punten. Voor de gangen noteerde hij een 8,5, 8,8 en nog een 8,8. Voor de harmonie ontvingen ze een 8,5 en de totaal indruk werd beloond met een 8,8.


Charlotte Fry met Nalegro, hier eerder dit jaar in KWPN Young Dressage Talents 2022, die ze wonnen.

Nashville Star nipt derde

Het verschil met de nummer drie, de elegante Nashville Star (v. Desperados), eveneens van Reesink Horses, was minimaal met 0,2 punten. Dinja van Liere reed de hengst zeer kundig naar 86,4 punten in totaal. In de stap was hij actief en toonde hij veel lichaamsgebruik. Deze werd beloond met een 9. Voor de draf kreeg hij een 8,4, met als commentaar dat hij soms iets te gretig is. Voor de gedragen galop noteerde hij een 8,5. Voor de harmonie werd een 8,6 genoteerd en voor de totaalindruk een 8,7. “Over Nashville Star was ik heel tevreden”, vertelt Dinja. “In Kronenberg was hij nog wat gespannen, maar nu kon ik al veel makkelijker met hem de proef rijden. Het schakelen ging goed en hij was mooi rustig in galop.”


Dinja van Liere - Nashville Star KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots - DigiShots

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag/ KWPN

Charlotte Fry - Nalegro
KWPN Young Dressage Talents 2022
Dinja van Liere - Nashville Star
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots