Jamie van Egdom en Dancing Soulmate
Jamie van Egdom en Dancing Soulmate Foto: Demi Smit Fotografie

Dubbel winst voor Jamie van Egdom: “Ik wil vooral echt een betere ruiter worden!”

Dressuur

Waar Jamie van Egdom en haar tienjarige Dancing Soulmate (v. Jazz) begin juli in Grote-Brogel op hun internationale debuut met een score van 74,12% nog naar de zege wisten te rijden in de kür op muziek bij de junioren, wonnen zij zaterdag ook nog eens hun ZZ-Licht debuut. Daarnaast nam Jamie haar nieuwe troef Keep On Dreaming (v. Apache) zondag mee voor hun debuut tussen de witte hekjes. Ze reed de zevenjarige hengst naar de winst in de klasse M1. 

Advertisement

“Hele mooie kans”

“Twee jaar geleden kocht ik een paard bij iemand en zij vertelde toen dat ze een heel goed paard had, dat ze over een paar jaar wilde gaan verkopen”, steekt Jamie van wal. “We hebben altijd contact gehouden en een half jaar geleden verkocht ze dat jonge paard; Dancing Soulmate. Precies in die tijd verkochten wij mijn pony, dus het was een hele mooie kans. Soulmate was alles wat ik zocht; een goed junioren-paard dat al wat ervaring had en waar ik veel van kon leren, maar eventueel ook nog verder kon in de sport. Soulmate heeft Intermediaire I gelopen, dus ik wil uiteindelijk proberen om haar nog verder te brengen. Het is een hele lieve merrie en ze gaat echt voor je door het vuur. ”

Niet verwacht

“Na ons internationale debuut in Grote-Brogel heeft ze een paar daagjes vrij gehad, maar daarna zijn we verder gaan trainen en hebben we zaterdag ons ZZ-Licht debuut gemaakt. Dat ging heel erg goed. Er waren natuurlijk wel nog verbeterpunten, maar ik was heel erg tevreden voor zo’n eerste keer. Ik had ook zeker niet verwacht om te winnen, dus daar was ik wel heel erg blij mee!”

“Hij weet niet dat hij hengst is”

Na het succesvolle debuut van zaterdag was het zondag tijd voor nóg een debuut. Deze keer met de zevenjarige Keep On Dreaming, die Jamie nu zo’n twee maanden in haar bezit heeft. “We waren eigenlijk niet op zoek naar een paard, maar mijn trainer Arthur Verbroekken had hem te koop staan en dacht dat hij goed bij mij zou passen. Kenny beviel mij meteen, ondanks het feit dat het een hengst is. Ik denk dat hij zelf niet helemaal weet dat hij een hengst is, want zo gedraagt hij zich totaal niet”, lacht ze. “Hij is super braaf, houdt heel erg van knuffelen, is nergens bang voor en doet altijd zijn best.”


Jamie van Egdom en Keep On Dreaming - Foto: Smile for horses

“Heel erg goed”

“Ik was heel tevreden over hoe hij het zondag deed. Hij mag alleen nog iets hoger komen in de hals, maar voor de rest ging het heel erg goed. Hij heeft pas één keer eerder een wedstrijd gelopen, dus het is al heel fijn dat het nu zo goed ging.” Met een score van 70,83% reden ze naar de eerste plaats in de klasse M1. 

Beter worden

“Met Soulmate wil ik nu verder bij de junioren en daarna de young riders. Mijn uiteindelijk doel is de Grand Prix halen met haar. Kenny ben ik nu ook rustig aan het klaarmaken voor de junioren, dus ik hoop hem daarin dit jaar of volgend jaar nog te kunnen starten. Ik wil vooral echt een betere ruiter worden en rijd momenteel al paarden voor anderen, maar ik hoop daar uiteindelijk ook mijn beroep van te kunnen maken!”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mphorses.nl is niet toegestaan.

Jamie van Egdom en Keep On Dreaming