Jill van Hooff en Bjirmen’s Sjerp
Jill van Hooff en Bjirmen’s Sjerp Foto: DA Fotografie

Jill van Hooff over internationaal debuut: “Heel erg gaaf en leerzaam!”

Dressuur

Afgelopen week reden Jill van Hooff en haar achtjarige ruin Bjirmen’s Sjerp (v. Coelenhage’s Purioso) hun internationale debuut in het Belgische Grote-Brogel. Voor de teamtest en individuele proef kregen ze al nette scores, maar deze wisten ze op zondag nog eens te overtreffen met hun mooie kür op muziek. Kortom: een succesvol internationaal debuut voor deze combinatie. 

Advertisement

Debuut

Bjirmen’s Sjerp is nu ongeveer twee jaar in bezit van familie Van Hooff. Nadat Jill met haar vorige pony’s mooie successen op onder andere de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen had behaald, werd het tijd voor een D-pony. Dat werd de toen zesjarige Sjerp. “We zijn samen in het L begonnen en nu zijn we op het punt gekomen dat we internationaal konden starten”, steekt Jill van wal. “We hadden vorig jaar al op dit niveau willen zijn, maar corona heeft dit toen vertraagd. Internationaal starten was ook echt mijn doel met Sjerp, dus om dat nu te kunnen doen, is natuurlijk heel erg gaaf en leerzaam. We hebben hier samen hard naartoe gewerkt en hij was er nu ook echt klaar voor!”

“Heel erg tevreden”

Donderdag en vrijdag reed de combinatie de teamtest en de individuele proef in Grote-Brogel. Ze kwamen in beide proeven op de elfde plaats te staan met nette scores van 65,57% en 65,45%. “Ik was tevreden over beide proeven. Sjerp gedroeg zich super, zo voor de eerste keer, dus daar was ik erg blij mee. Er waren nog genoeg verbeterpuntjes, dus daar hebben we zaterdag nog aan gewerkt en dat kwam er zondag in de kür echt uit.”

Voldoening

“In de kür zat nog veel ruimte voor verbetering, maar ik ben ook heel erg perfectionistisch en dit was pas de derde keer dat we de kür reden. Ik was meer dan tevreden met onze score van 71,47% en de vierde plaats die we behaalden”, vertelt Jill. “Sjerp heeft ontzettend veel geleerd de afgelopen jaren”, vult de moeder van Jill aan. “Hij was afgelopen weekend in Grote-Brogel een van de jongste pony’s die meeliep, dus dat vonden wij al erg knap van hem. Hij gedroeg zich heel volwassen en had het echt naar zijn zin. Dat geeft veel voldoening na al dat harde werk!” “Hij heeft sowieso echt een heel lief karakter en valt hij op met zijn looks. Hij vind het moeilijke werk leuk en zet altijd zijn beste beentje voor. Het is een talent voor de toekomst”, vertelt Jill trots.

Genieten van ponytijd 

“Ik ben zeker van plan om vaker internationaal te starten. Over twee weken hebben we Frankrijk op de planning staan, maar we moeten nog even op definitieve bevestiging wachten. Binnenkort hebben we ook de Brabantse kampioenschappen, maar ik wil me eigenlijk wel meer op het internationale deel focussen. Ik ben nu zestien, dus dit is het laatste jaar waarin ik internationaal kan starten met Sjerp. We zijn al een tijdje druk op zoek naar een paard dat hem kan opvolgen, maar dit valt nog niet mee. Daarmee zou ik dan graag verder willen gaan op internationaal niveau. Ik zou het leuk vinden als er tegen die tijd een nieuwe talentvolle amazone of ruiter voor Sjerp komt, die net zo fanatiek is als ik en die samen met Sjerp op hetzelfde niveau verder kan gaan. Zo’n combinatie zal veel gaan beloven voor de toekomst, dat weet ik zeker. Maar voor nu gaan wij dus vooral nog even genieten van de ponytijd!”, sluit Jill af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mphorses.nl is niet toegestaan 

Foto: DA Fotografie