Dinja van Liere - Nashville Star
KWPN Hengstenkeuring 2022
© Digishots
Dinja van Liere - Nashville Star KWPN Hengstenkeuring 2022 © Digishots DigiShots

Eugène Reesink over Nashville Star: “Hij zal wat meer tijd nodig hebben, maar het wordt een heel goed paard”

Dekhengsten

Hoewel de vierjarige Nashville Star volgens eigenaar Eugène Reesink nog wat langer de tijd nodig gaat hebben om door te breken, deed de jonge hengst zeker niet onder voor zijn concurrentie op de eerste wedstrijd van de KWPN Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie in Kronenberg. Met een score van 86,2 punten mocht hij in de klasse L het brons in ontvangst nemen onder Dinja van Liere. 

Advertisement

Verrichtingskampioen

De vierjarige Nashville Star is een sterk bewegende, complete hengst van Kristina Bröring-Sprehe’s Olympiade-paard Desperados FRH. Nashville Star is zijn eerste bij het KWPN-goedgekeurde zoon en viel als veulen al op op de Elite veulenveiling in Borculo. Hij was met zijn prachtige model en sterke bewegingen een van de smaakmakers van de KWPN Hengstenkeuring en tijdens het najaarsverrichtingsonderzoek van het KWPN maakte de chique zwarte hengst de verwachtingen meer dan waar; met maar liefst 87,5 punten werd hij destijds de verrichtingskampioen.


Dinja van Liere - Nashville Star KWPN Hengstenkeuring 2022 © Digishots - DigiShots

“Het is in alles een bloedpaard”

Ook op deze eerste wedstrijd van de hengstencompetitie deed hij met een 9 voor zijn stap, een 8,8 voor zijn draf, een 8,5 voor zijn galop, een 8,3 voor de harmonie en een 8,5 voor de totale indruk niet onder voor zijn concurrenten. “Nashville Star is een groot en langgelijnd paard dat met name een extreem goede stap laat zien. Het is in alles een bloedpaard. Het tiental veulens dat we dit jaar al van hem gezien hebben, is heel bloederig en heeft veel uitstraling”, vertelt Eugène. 


Foto: Equigeniek

“Het wordt een heel goed paard”

Nashville Star’s moeder, Ezrasijgje, is een ster-merrie van de Grand Prix keurhengst Westpoint. “Nashville Star zal wat meer tijd nodig hebben dan onze andere vierjarige Dark Rousseau. Het is momenteel nog een puber met lange benen, maar het wordt zeker een heel goed paard.”


Foto: Equigeniek

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Afbeelding
Afbeelding
Dinja van Liere - Nashville Star
KWPN Hengstenkeuring 2022
© Digishots