Diana van de Bovenkamp - Kyando
Selectie WK Jonge Dressuurpaarden
© DigiShots
Diana van de Bovenkamp - Kyando Selectie WK Jonge Dressuurpaarden © DigiShots DigiShots

Diana van de Bovenkamp wint beide Lichte Tour-rubrieken: “Kyando en Badr hebben beide heel veel potentie”

Dressuur

Diana van de Bovenkamp debuteerde met de zevenjarige ruin Kyando (v. Arlando) winnend in de Prix St. Georges. Daarnaast stuurde ze ook haar eigen Badr (v. Breezer) naar de overwinning in de Intermediaire I. 

Advertisement

Spannende entourage

Op het sfeervolle en aangeklede kerstconcours in Kootwijkerbroek werd een tweedaagse subtopwedstrijd georganiseerd. “Ik merkte dat ze wel iets gespannen waren door de entourage, maar ze bleven beide heel bewerkbaar. Er zaten wel wat spanningsfoutjes in waardoor een hogere score uit bleef. De juryleden hadden genoten en waren na afloop heel positief. Ze schreven dat de paarden veel potentie hadden en dat het jammer was dat er wat foutjes in de proeven zaten. Het fijne beeld aldus de jury werd ook beloond met een aantal hoge cijfers.”

Debuut voor Kyando

“Kyando liep voor de eerste keer Lichte Tour en dat had ik bewust zo gepland als voorbereiding op Tolbert. Ik wil hem daar op de meerdaagse wedstrijd in januari gaan starten. Ik had hem al een aantal keer gestart in het ZZ-Zwaar en hij voelde heel goed aan. Hij liep al best wel makkelijk door de proef heen en ik was op beide paarden heel trots. Het goede gevoel geeft mij wel weer vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Kyando bleef mooi constant en gedragen, en kreeg hoge cijfers voor de draftour. Hij bleef mooi door swingen en ook de galoponderdelen zoals de pirouettes en de appuyementen waren mooi. De laatste wissel van de serie is richting de versierde bakrand en daar kwamen beide paarden iets op terug”, vertelt Diana.

Zware Tour-debuut

Over twee weken maakt Diana haar debuut in de Zware Tour met haar Badr. “We maken de overstap naar de Intermediaire II. De piaffe en passage gaan hem goed af en hij sluit heel makkelijk in het ritme. Dat is het werk waar hij minder moeite mee heeft al zijn het de moeilijkere oefeningen. Ik hoop dat hij daar op gaat scoren en ik denk dat hij misschien nog beter tot zijn recht komt in de Zware Tour. We hebben er allebei nog geen routine in, maar dat moeten we gaan krijgen op wedstrijd. Hij gaat voor mij door het vuur, ook als het spannend wordt. Ik was heel erg blij met het gevoel dat hij dit weekend gaf en hij bleef er aan trekken.”

Getalenteerde paarden

Diana rijdt de ruin Kyando voor Stal van Silfhout en werkt enkele dagdelen per week voor de dressuurstal in Lunteren. “Alex en Diederik helpen me thuis ook vaak met trainen en ik leer er ontzettend veel. Ik rij er met veel plezier en Alex was ook mee om te helpen met losrijden”, vertelt ze. Naast het werk bij Van Silfhout runt ze haar eigen stal in Harskamp. “Ik heb nu vijf paarden staan waaronder Badr. Ook heb ik een getalenteerde Toto Jr. staan waar ik de selecties mee ga rijden en een vierjarige waar ik hoge verwachtingen van heb. Daarnaast heb ik nog twee trainingspaarden staan en ga ik er één ook op wedstrijd uitbrengen. Het zijn allemaal hele fijne getalenteerde paarden waar ik heel erg blij mee ben. Bij Van Silfhout start ik ook Legend in het Z2 en hij heeft alleen nog maar scores boven de 70% gelopen. De laatste selectie is aanstaand weekend en ik hoop me met hem te selecteren voor de Gelderse kampioenschappen. Ik rij daar ook nog een hele fijne schimmelmerrie sinds twee maanden. Ze was nog best wel groen, maar inmiddels zijn we Z2 gestart en heeft ze het sportpredicaat. Als het zo blijft gaan als het nu gaat blijf ik haar rijden en ze past me heel goed”, besluit Diana. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots