Kirsten Brouwer (NED) - Foundation
Stuttgart German Masters 2022
© DigiShots
Kirsten Brouwer (NED) - Foundation Stuttgart German Masters 2022 © DigiShots DigiShots

Kirsten Brouwer en KWPN-hengst Foundation vierde in CDI4* Grand Prix Stuttgart: “Heel blij met het gevoel”

Dressuur

Naast de wereldbekerwedstrijd wordt er in Stuttgart ook en CDI4*-wedstrijd verreden. Voor Nederland kwam Kirsten Brouwer aan de start met de KWPN-hengst Foundation (v. United). Na een solide test werden ze vierde met 71,44%.

Advertisement

‘Er zit nog groei in’

“Het is een super mooie wedstrijd en het stadion is echt mega groot”, steekt Kirsten van wal. “Het is allemaal heel goed geregeld voor zowel de paarden als de ruiters. Ik ben super blij over mijn wedstrijd. Het was al even geleden dat ik met Foundation was gestart. Onze laatste wedstrijd was in juli in Falsterbo. Hij pakte heel goed aan en liep super fijn, dat was echt genieten. Er zit nog groei in want ik voelde nog wat kleine balans dingetjes. Daardoor kwam er af en toe net een klein wiebeltje in de proef bijvoorbeeld op de middenlijn voor de pirouettes. Dat is nog het laatste stukje wat hij aan kracht moet winnen. In de stap werd hij iets heet wat nu wat punten heeft gekost. Ondanks dat ben ik echt super blij en hij heeft het top gedaan. 

Sterker geworden

Na de wedstrijd in Falsterbo heeft de hengst even vakantie gehad en is daarna doorgetraind. “Rond augustus zijn we altijd erg druk met de jonge paarden op de Pavo Cup en het WK. Ik heb hem ook niet meer gestart, maar nu zie je ook weer dat hij een stuk sterker is geworden. Het is goed geweest om hem door te trainen. De eerste Grand Prix’s voelde een beetje aan als overleven. Nu valt alles meer op zijn plek en moeten we de puntjes op de i zetten. Er is nog heel veel groei mogelijk.”

Ideale combinatie

In de wereldbekerwedstrijd kwamen meer Nederlandse combinaties aan start (Dinja van Liere, Emmelie Scholtens en Marieke van der Putten). “We staan bij elkaar op stal en het is een hele leuke club meiden. Het maakt het extra gezellig en we kijken naar elkaar, maar geven elkaar ook advies. Het is leuk om er onderling over te praten. Mijn moeder helpt me met losrijden, maar onze bondscoach Alex van Silfhout is hier ook. We volgen de kadertrainingen bij hem en hij kan mijn moeder goed aanvullen. Het klikt heel goed en het werkt super bij Foundation. Voor mij is dit de ideale combinatie. Ik ga morgen weer lekker rijden en genieten van hem!”

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Digishots