Dinja van Liere - IPS Zhivago
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016
© DigiShots
Dinja van Liere - IPS Zhivago Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots Leanjo de Koster

KWPN-hengst Zhivago (18) overleden

Dressuur

The Canadream Farm uit Canada heeft bekend gemaakt dat de achttienjarige KWPN-hengst Zhivago (v. Krack C) is niet meer. De hengst kreeg een aneurysma toen hij in de paddock stond en is hieraan overleden.

Advertisement

Loopbaan

De KWPN-hengst Zhivago werd in 2007 goedgekeurd en reservekampioen als driejarige met 87 punten. Hij is een zoon van Krack C uit een Jazz-moeder. Zhivago komt uit de moederlijn van meerdere Grand Prix-dressuurpaarden, waaronder goedgekeurde hengsten Charmeur en Zuidenwind. Met Theo Hanzon in het zadel won Zhivago de hengstencompetitie en de Pavo Cup, daarna werd hij uitgebracht door Tommie Visser, Dinja van Liere en Kristy de Roo. Visser bevestigde de aanleg van Zhivago voor het zware werk, en startte hem succesvol Inter II. Met Van Liere was hij de best presterende KWPN-hengst in de hengstenrubriek op het WK voor Jonge Dressuurpaarden.  

Een echte gentlemen

In november 2018 werd de hengst verkocht aan de Canadream Farm voor de Canadese en Noord-Amerikaanse fokkerij. Eigenaresse Marie-Josee Proulx schrijft: “Zhivago was een echte gentlemen, met een lief karakter en hij zal erg gemist worden op onze stoeterij. Hij zal voortleven in zijn fantastische nakomelingen.” 

Bron: Canadream Farm

Foto: Digishots