Kirsten Brouwer - Foundation
KWPN Kampioenschappen 2021
© DigiShots
Kirsten Brouwer - Foundation KWPN Kampioenschappen 2021 © DigiShots DigiShots

Kirsten Brouwer wint met 73% K&U Exloo: “Het gaat nu steeds meer op zijn plek vallen”

Dressuur

Kirsten Brouwer reisde zaterdag af naar Exloo met KWPN-hengst Foundation RR (v. United) voor de kader- en uitzendingswedstrijd. Het duo won de Grand Prix met overmacht en sloot de proef af met 73,15%. 

Advertisement

Nieuwe aanpak

“Het ging super goed en ik was ook heel blij met de score”, is Kirsten enthousiast. “We hadden niet voor niets twee uur gereisd naar Exloo. Het is een mooie accommodatie met goede bodem en een kaderwedstrijd. Ik dacht, nou we gaan het gewoon proberen, maar het is ook leuk als het er dan zo uit komt. Dit was zijn vierde Grand Prix-proef en de eerste keren moest ik even met hem zoeken hoe ik het moest aanpakken. Als hij de ring in komt maakt hij zich heel mooi, maar voor de verzamelde onderdelen liet ik hem niet teveel van het achterbeen af lopen. Daar hebben we de laatste weken goed op geoefend in de training.”

Foutloos rijden

Ze vervolgt “Ik kon hem nu in de proef net zo rijden als ik heb thuis heb en met veel meer controle. Alle onderdelen kwamen er heel goed uit. Het heeft toch even tijd nodig gehad en ik was zelf veel te voorzichtig de eerste paar keer. Ik moet er dan net iets meer aan durven rijden want hij is heel gretig en wilt graag voorwaarts. Het is dan aan mij om hem net wat meer op het achterbeen te houden. Foundation heeft drie hele goede basisgangen, maar hij kan ook scoren op de piaffe, passage, stap en galop. Het kostte me wel even om een Grand Prix-proef foutloos te rijden, maar nu wist ik waar ik me op moest concentreren. Ik was super blij toen ik klaar was want hij liep zo fijn en was heel fit. Volgens mij vindt hij het werk ook echt heel leuk om te doen”.

Droom die uitkomt

“Hij scoort heel hoog op de appuyementen en de middengangen, maar hij kreeg ook al een keer een 8 voor de piaffe en passage. Hij kan ook stappen voor een 9, maar dat was deze keer misschien iets te gehaast. De jury vond het een heel fijn beeld om naar te kijken en ze denken dat er ook nog meer in zit. Het gaat nu steeds meer op zijn plek vallen. Ik heb me met hem niet voor het NK Dressuur opgegeven omdat ik vond dat dat voor mij nog niet aan de orde was. Ik wil ook niets overhaasten met hem. Ik hoop dat ik hem in mei internationaal Grand Prix kan starten om te zien waar we dan staan. Voor mij is het natuurlijk ook super leuk dat ik nu een paard heb waar ik wat langer mee in de Grand Prix kan rijden. Het is toch ook wel een soort van droom die uitkomt om internationaal op het hoogste niveau te rijden!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots