Afbeelding

Anne Meulendijks wint Grand Prix-debuut met 72%: “Ik had hier vooraf voor getekend”

Dressuur

Anne Meulendijks debuteerde vandaag met de pas negenjarige Issey Myake (v. Johnson) op Grand Prix-niveau. Het was pas de derde wedstrijd voor de combinatie, maar ook deze wisten ze winnend af te sluiten. De proef van de veelbelovende combinatie leverde nu al bijna 72% op.

Advertisement

Vroege kant

“Ik ben er heel erg blij mee”, steekt Anne van wal. “Het was best wel een spannend debuut. Issey is nog heel groen en het is nog best wel aan de vroege kant voor een negenjarige. Ik wilde heel graag met hem weer op wedstrijd en ik kon Sjef en Anky overtuigen dat ik er klaar voor was. De proef was nog wel wat groenig en we kregen dure fouten in de dubbeltellers in de galop, de zigzag en de series. Ondanks de fouten kwamen we op zo’n score uit.”

In een jaar van Z2 naar Grand Prix

“Issey blinkt uit in de piaffe en passage. Hij kreeg daar nu al 8,5’en voor en dat zegt al wel veel voor een debuut. Ik wil nu voor de 9’ens gaan, maar ik denk dat ze dat ook moeten durven geven. Als de foutjes eruit gaan ben ik er van overtuigd dat hij heel hoog kan gaan scoren. Hij is nog heel onervaren in alles en heeft pas drie wedstrijden in de benen. Hij heeft een heel fijn karakter, maar dat hij zo’n proef loopt zegt ook veel over zijn werkwilligheid. Ik ben een jaar geleden begonnen met rijden op hem en hij liep toen op Z2-niveau. Na een paar maanden reden we Lichte Tour en toen bedacht ik dat ik Grand Prix wilde rijden. Hij is in een jaar tijd doorgegroeid naar het hoogste niveau wat natuurlijk super knap is!”

Nooit durven dromen

Ze vervolgt “Het is nog een beetje zoeken. Op wedstrijd is het net iets anders dan thuis, maar de foutjes van vandaag waren puur groenigheid. Met zo’n score mag ik niet klagen en ik denk dat ik er een ongelofelijk goed paard voor het hoogste niveau. Sjef was mee en hij was best wel zenuwachtig volgens mij. We waren allebei erg blij en ik had van te voren nooit durven dromen dat het zo zou gaan. Ik heb hele hoge verwachtingen van hem en misschien nemen we volgende week deel aan het NK.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Anne Meulendijks