Remy Bastings - Eqador
Subtop 2021
© DigiShots
Remy Bastings - Eqador Subtop 2021 © DigiShots DigiShots

Remy Bastings wint eerste internationale Spécial: “Ik wil zelf nog meer foutloos gaan rijden”

Dressuur

Remy Bastings was met zijn Eqador (v. Cador 5) afgereisd naar het CDI3* in Troisdorf (Duitsland). In de Grand Prix werd hij nipt tweede achter Matthias Alexander Rath met 70,44%. Zaterdag reed hij zijn eerste internationale Special met de grote bruine ruin. Deze proef wist hij op zijn naam te schrijven met 70,55%.

Advertisement

Een tiende verschil

Remy is zeer te spreken over zijn paard Eqador: “Ik was erg blij met hem. Ik maakte zelf in beide proeven wel een paar kleine foutjes, maar dat lag absoluut niet aan hem. Het waren wel andere foutjes in de twee proeven. In de Grand Prix maakte ik een piepklein foutje in de laatste wissel van de zigzag en in de laatste piaffe sloop een foutje. We werden tweede achter Matthias met maar één tiende verschil, toen zat ik al dicht bij de overwinning.”

Besefmoment

“Eqador deed het in de Grand Prix al goed, maar in de Spécial misschien nog wel beter. Ik kreeg alleen een fout in de uitgestrekte draf, hij sprong in even galop aan. Misschien had ik die voorzichtiger moeten rijden. Hij was ook wat heter in die proef, de ring was buiten er ligt best een drukke weg vlakbij wat voor geroezemoes zorgde. Ik wil zelf nog meer foutloos gaan rijden al was dit wel een hele vloeiende proef. De piaffe en passage was heel goed en de series ook. Achteraf besefte ik me wel dat ik hier met mijn eigen paard was, zonder een trainer erbij en als je ze hier allemaal ziet komen met grote vrachtauto’s en topinstructie ben ik wel extra blij. Het is een fijn concours met een gezellige en ontspannen sfeer. Komend weekend rijden we het NK en daarna nemen we even gas terug en gaan we een nieuwe planning maken”, vertelt hij. 

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots