Kirsten Brouwer & Ghandi
Kirsten Brouwer & Ghandi Esmee van Gijtenbeek

KWPN-hengst Ghandi verkocht voor para-dressuursport

Dressuur

De KWPN-hengst Ghandi (v. Bojengel) is verkocht naar Amerika. De hengst is inmiddels geruind en wordt het nieuwe paradressuurpaard van Kate Shoemaker. 

Advertisement

Kirsten Brouwer

Ghandi werd gefokt door Mari de Groot en was in eigendom van Adri van Erp en Jan Smelt. In 2014 werd hij goedgekeurd bij het KWPN en met 77 punten ingeschreven in het stamboek. Kirsten Brouwer nam de opleiding op zich en leidde de jonge hengst op tot Grand Prix-niveau. In februari dit jaar reden ze voor het eerst Grand Prix in Kronenberg. Na afloop vertelde Kirsten: “Het is leuk als je samen de hele weg bewandeld. Na de proef was ik super blij met hem. Het was pas zijn eerste keer in de Grand Prix en hij heeft het super goed gedaan.”

Schoolmaster

Kate Shoemaker schrijft op haar Facebookpagina: “Ik heb het geluk dat ik mijn eerste echte schoolmaster mag verwelkomen op de barn. Welkom Ghandi. Kirsten Brouwer heeft hem opgeleid sinds hij vier jaar oud was en ik ben onder de indruk van haar opleiding. Terwijl Soli aan zijn reis begint als para-schoolmaster en Quiana in Europa blijft, merkte ik dat ik thuis ‘paardloos’ was. Niet echt natuurlijk want we hebben paarden van klanten staan, fokmerries en veulens, maar Ghandi zal enorm verwend worden met aandacht en liefde. Hij reist dinsdag naar Miami. We hebben nog geen specifieke wedstrijdplannen voor de toekomst, maar ik kijk er naar uit om zoveel mogelijk van hem te leren!”

Bron: Dressprod/ Hoefslag/ Facebook

Foto: Esmee van Gijtenbeek