Margriet de Nooijer met Westenwind
Margriet de Nooijer met Westenwind

Subtop | Margriet Simonse debuteert met KWPN-hengst Westenwind: “Hij is de koning van stal”

Dressuur

Margriet Simonse wist op haar Prix St. Georges-debuut met de KWPN-hengst Westenwind (v. Flemmingh) op de vijfde plaats te eindigen. De proef was goed voor 67,65%.

Advertisement

Samenwerking

Margriet vormt sinds drie maanden een combinatie met de negentienjarige hengst. “Westenwind staat in training bij Mieke Evertse en we zitten samen gevestigd op dezelfde accommodatie. Ik mocht hem af en toe rijden om de  series en de pirouettes aan te voelen. Drie maanden geleden zei de eigenaar Ahmed Sharbatly tegen mij ‘ga jij er maar op en rij een keer de Prix St. Georges-proef. Ahmed is vaak in het buitenland en komt met Westenwind ook uit in de Lichte Tour. Hij is zich nu aan het voorbereiden op de Asian Games. Als hij niet in Nederland is dan rijden Mieke en ik zijn paarden en brengen we ze uit op wedstrijd. Mieke rijdt de oudere paarden en ik heb de jongere paarden dan in training. Mieke geeft mij ook les met Westenwind en dat werkt heel fijn”, vertelt Margriet.  

Leermeester

“Ik heb heel goed contact met Ahmed en hij was ook hartstikke blij met het goede resultaat. Ik heb zelf geen paarden op dit niveau lopen en ik kan veel van Westenwind leren. Het was voor mij de eerste keer dat ik Lichte Tour reed en Westenwind is een echte leermeester. Je voelt je als een prinses als je op hem rijdt, een grote gave hengst die alle oefeningen kent en met gemak uitvoert. Hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen, maar het is wel een wakker paard. De training passen we aan naar zijn leeftijd en we houden zeker rekening met zijn leeftijd. Hij is echt wel de koning van onze stal”, vertelt ze lachend.

‘Super blij met deze kans’

Ze vervolgt “We kregen 8’en voor de pirouettes en ook de appuyementen in galop kan hij heel goed. Daar hadden we thuis ook hard op geoefend. We kregen veel 7’ens voor de wissels en series. Hij kan heel gedragen draven en ook de draftour leverde mooie cijfers op. Ik heb nog geen wedstrijden verder opgegeven, maar het is wel de planning dat ik nog een keer Prix St. Georges ga starten en daarna Intermediaire I. Ik ben super blij dat ik deze kans krijg en ik leer ontzettend veel van deze talentvolle hengst.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Margriet de Nooijer