Tom Verhoeven met Hennessy
Tom Verhoeven met Hennessy Manon Frishert Photography

Tom Verhoeven debuteert met hengsten Hennessy en Gouvernant VDL: “Een winnend weekend”

Dressuur

Tom Verhoeven heeft sinds vorig jaar de KWPN-hengst Hennessy (v. De Niro) op stal staan en wist hun onofficiële debuut winnend af te sluiten. Ook debuteerde hij dit weekend met de Oldenburger-hengst Gouvernant VDL (v. Governor). In de klasse M2 wonnen ze de eerste selectie voor de Utrechtse kampioenschappen met 69%.

Advertisement

Lichte Tour

Tom reed de zwarte Hennessy tweemaal de ring binnen om een onofficiële proef te rijden in de klasse ZZ-Licht. “De eerste keer reden we bijna 70% en vrijdag was het zelfs 75%. Over een paar weken wil ik mijn officiële debuut met hem maken. Dit zal of in de Prix St. Georges zijn of bij de Young Riders, daar ben ik nog niet over uit. Hennessy had tijdens de eerste wedstrijd wel een klein beetje spanning. Hij was al een lange tijd niet mee geweest op wedstrijd. Elk paard reageert anders en ik probeer zo goed mogelijk op hem af te stemmen. Ik kan merken dat we samen aan het groeien zijn, maar nu moeten we elkaar nog leren kennen op wedstrijd. Dat zijn we aan het doen op de oefenwedstrijden en ik hoop dit steeds verder uit te bouwen.”


Tom Verhoeven met Gouvernant VDL - Manon Frishert Photography

Meewerkende hengsten

Naast de hengst Hennessy nam hij dit weekend ook de goedgekeurde hengst Gouvernant VDL mee op wedstrijd. “Ik heb hem pas één keer eerder meegenomen op wedstrijd. Hij moet nog heel veel ervaring op doen in de baan, maar voor een eerste keer M2 deed hij het super goed. Het zijn beide super knappe hengsten, maar Gouvernant is een ander type paard dan Hennessy. Hij is pas zeven jaar oud en ik ben hem aan het leren om gemakkelijk door de baan te gaan. Met Hennessy ben ik juist de schoonheidsfoutjes er aan het uitpoetsen, hij is al verder getraind. Het zijn allebei super meewerkende hengsten en ik heb geluk dat ik ze op stal heb staan”, is Tom tevreden.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Manon Frishert

Tom Verhoeven met Gouvernant VDL