Zoë Kuintjes met Cupido RS2
Zoë Kuintjes met Cupido RS2 Bart Wagter

Zoë Kuintjes debuteert met Cupido RS2 met bijna 72%: “Zijn kwaliteiten liggen bij de piaffe en passage”

Dressuur

Zoë Kuintjes zit sinds twee weken in het zadel van Robin van Lierop’s Grand Prix-paard Cupido RS2 (v. Rhodium). Afgelopen weekend debuteerde de combinatie op Intermediaire I-niveau in Heiloo. Ze wonnen de proef met maar liefst 71,54%.

Advertisement

Score

“Het plan was om eerst thuis rustig een combinatie te gaan vormen, maar dat ging zo makkelijk dat ik dacht we kunnen wel op wedstrijd”, vertelt Zoë enthousiast. “Ik wilde graag Intermediaire I rijden en dit moesten we ook voordat we Intermediaire II of U25 mochten rijden. Als ik daar klaar voor ben heb ik de score vast binnen en dan kan ik gelijk door. De wedstrijd pakte goed uit. Ik kon de proef fijn doorrijden al hebben we wel nog een aantal afstemmingsfoutjes. In een serie sprong hij de eerste wissel om de twee in plaats van om de drie en de tweede pirouette was te groot. Hij scoort op de andere onderdelen zo hoog dat we deze foutjes nog wel konden hebben.”

Negens

De combinatie kreeg meerdere 8’en en zelfs 9’ens op het protocol. “De uitstrekte draf kan hij mega goed en daar kregen we een 9 voor. De eerste pirouette leverde een 8 op en de serie om de twee ook. Dat zijn wel fijne dingen voor straks richting de U25. Toen ik de ring verliet na de proef staken beide juryleden hun duim op, dat vond ik erg leuk. Ze waren te spreken over het beeld, de mooie aanleuning en dat ik hem goed op lengte kon houden. Op het protocol stond ‘zo willen we het zien, genoten van jullie.’ Ik zit er pas twee weken op dus dat het nog niet helemaal foutloos is, vind ik meer dan logisch. Hij is op wedstrijd bijna nog fijner te rijden dan thuis en hij was super bij de les. Alles wat ik aan hem vroeg deed hij voor mij.”

U25-debuut

De combinatie maakt aanstaande vrijdag haar U25-debuut. “Robin (van Lierop, red.) zei al als ik de juiste knopjes kan vinden dan is het heel makkelijk bij hem. Dat kan of even duren of als je meteen een klik hebt komt dat snel voor elkaar. Vrijdag ga ik het gewoon proberen, het is voor mij ook nieuw. Cupido kan het allemaal wel, maar ik wil graag ervaring op doen op dat niveau. De Intermediaire I vind ik wel een fijne proef maar zijn kwaliteiten liggen wel bij de piaffe en passage. Thuis gaat het heel makkelijk dus we kunnen het beter maar een keer proberen. Cupido staat hij ons op stal in Aalsmeer en vanaf het eerste moment is hij super lief en heel aanhankelijk. We leren elkaar steeds beter kennen en we lessen bij Seth (Boschman, red). Hij heeft Robin ook altijd geholpen met Cupido en over twee weken ga ik twee dagen bij hem trainen. Ik ben echt mega blij met deze gave kans!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Bart Wagter