Marieke van der Putten - Jameson RS2
KWPN Hengstencompetitie 2022
© Digishots
Marieke van der Putten - Jameson RS2 KWPN Hengstencompetitie 2022 © Digishots DigiShots

Subtop | Marieke van der Putten wint K&U in de Lichte Tour: “Het was genieten met Jameson RS2”

Dressuur

Op de K&U-wedstrijd in Lunteren reed Marieke van der Putten de KWPN-hengst Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) voor de tweede keer Lichte Tour. Ze wonnen de Prix St. Georges met 72,16% en stonden bijna 2% los van de nummers twee.

Advertisement

Genieten

Marieke is enthousiast over de prestaties van haar zwarte hengst: “Ik was heel erg blij met hoe hij liep. Dat is voor nu het belangrijkste. Het was pas zijn tweede Lichte Tour-proef en ook zijn eerste buitenwedstrijd. Hij heeft nog niet zoveel ervaring in de subtop, maar ik moet zeggen hij gedroeg zich werkelijk fantastisch. Ondanks dat we even een stortbui over ons heen kregen bleef hij super geconcentreerd op mij. Ik was heel tevreden over hem en als hij zo mooi geconcentreerd is zit je de hele proef te genieten!”

Meer vertrouwen

“Jameson RS2 heeft geen minpunten en hij liet zijn kwaliteiten weer goed zien. We kregen hoge cijfers voor de zijgangen, uitgestrekte gangen en de series, dat kan hij heel erg mooi. In de stap was hij ontspannen en de keertwendingen gingen ook goed. In de uitgestrekte stap werd er om hem heen gehinnikt maar hij bleef mooi doorstappen. Zo win je steeds meer vertrouwen dat hij het in de proef ook doet. Tijdens zijn Lichte Tour-debuut in Beuningen deed hij het ook al heel goed. Die proef was nog wat groener, nu hadden alleen twee kleine foutjes in een enkele wissel. Hij liep al met veel gemak de proef door”, vertelt Marieke. 

Internationaal

“Hij is op dit moment nog heel druk met dekken en daar stem ik de training op af. We gaan nu een aantal wedstrijden meepakken waarvan ik denk dat je er fijn kunt rijden. Hij komt in principe nog maar net kijken. De jonge paarden proeven zijn heel anders dan de subtop proeven. Hij moet daarin nog wat meer kilometers maken zodat ik het vertrouwen heb dat hij zich goed kan concentreren. Aan zijn kwaliteiten ligt het niet. Ik hoop hem aan het einde van de zomer een keer internationaal te gaan starten. Dat is een beetje de planning hoe ik hem nu heb gemaakt”, vertelt ze. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: Digishots