Kirsten Brouwer - My Precious
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2022
© DigiShots
Kirsten Brouwer - My Precious Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2022 © DigiShots DigiShots

Kirsten Brouwer’s WK-merrie My Precious verkocht

Dressuur

De elegante vosmerrie My Precious (v. Ferguson), die met Kirsten Brouwer in het zadel hoge ogen gooide, is verkocht. De vijfjarige merrie gaat haar carrière vervolgen in de Verenigde Staten.

Advertisement

Pavo Cup-kampioen

In mei vorig jaar stelde Kirsten de merrie voor het eerst voor en wel op de IBOP. Het talent van de merrie werd ook gezien door de scouts en ze kreeg een score van 88 punten toebedeeld. In juli won ze de Pavo Cup-voorselectie in Houten waarna ze in Ermelo haar kunnen mocht laten zien. En dat deed ze. My Precious werd uitgeroepen tot Pavo Cup-kampioen 2021 bij de vierjarige dressuurpaarden. 

Vijfde op het WK voor Jonge Dressuurpaarden

Dit jaar werd de combinatie geselecteerd voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Kirsten was de beste Nederlandse amazone op het WK voor vijfjarige dressuurpaarden, door My Precious (v. Ferguson) naar de vierde plaats te rijden in de finale. Met hun test scoorden ze 8,88 punten en de merrie kreeg een 9,3 voor de draf. Vlak erna werd de merrie verkocht. “We hebben prachtige momenten gedeeld en ik heb van iedere minuut training met deze fantastische merrie genoten”, schreef Kirsten op haar Facebookpagina. 

Bron: Kirsten Brouwer Dressage

Foto: Digishots